Obrtnici Gradu samo služe ‘kao vrića iz koje vade novac’

Zbor obrtnika Grada Korčule na izbornoj skupštini izabrao je 11  novih članova Gradskoga odbora. Oni će u roku od sedam dana sazvati sastanak na kojem će među sobom izabrati svoga predsjednika i  predstavnike u  županijska i ostala tijela.

Podnoseći izvještaj o dosadašnjem radu, stari predsjednik Andrija Fabris naglasio je kako je u posljednje vrijeme suradnja  obrtnika s Gradom loša.

– Grad Korčula ima  200 registriranih obrta,prosječno je u svakom obrtu zaposleno 2,5 radnika, što je 500 radnika i što predstavlja veliku snagu a mala prava na odlučivanje-naglasio je Fabris. Kazao je da se glas obrtnika malo  čuje, da ih Grad ignorira i  obrtnici im služe samo kao „vrića iz koje vade novac“.

-Takav odnos treba prekinuti i ostvariti bolju suradnju-zaključio je na kraju Fabris, napomenuvši potrebu veće aktivnosti samih obrtnika koji do sada, osim rješavanja privatnih problema, nisu pokazali preveliku aktivnost za zajedničko dobro.

Ž.P.

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Obrtnici Gradu samo služe ‘kao vrića iz koje vade novac’

  1. runja (Uredi)

    Bilo bi dobro da se i siva ekonomija, rad na crno u samom udruženju iskorene. To je veliki problem treba priznat, koliko nerealno prijavljenih prometa u ugostiteljstvu, a koja bi doprinila proračunu grada izostanu? Koliko makaruna, slastica idrugo prođe na crno u raznim restoranima (zna se i kojima) bez pardona. Sazrilo je vrime da ih se prijavi pa neka se registriraju i legalno posluju.
    AKO ĆE TO STAVIT U RED NIKOOOO!
    Na kraju čestitamo novim judima (ako su novi) valjda će bit boji od prethodnih!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.