Zamošće postaje teretni brod

Trajekt Zamošće Mediteranske plovidbe u petak preuzima građevinska tvrtka Obšivač d.o.o. iz Metkovića i šalje ga na remont u Trogir Zamošće, najstariji trajekt na Jadranu, veteran u floti Mediteranske plovidbe, star gotovo pola stoljeća, s punih 39 godina vožnje na liniji Dominče – Orebić, nakon prestanka bure u četvrtak je iz brodogradilišta Leda d.o.o. zaplovio prema trogirskome škveru na remont, gdje će dan poslije ujedno biti primopredaja građevinskoj tvrtki Obšivač iz Metkovića.

Tako će neupotrebljivi putnički trajekt Zamošće postati teretni brod Sveti Liberan, prvijenac u floti građevinarske tvrtke Obšivač d.o.o. iz Metkovića.

Naime, nakon što je otočni brodar prije sedam mjeseci zbog neodgovarajućih putničkih standarda na frekventnoj pruzi preko Pelješkog kanala trajekt isključio iz plovidbe i rashodovao ga, metkovskoj građevinskoj tvrtki pokazao se dobrom prilikom za kupnju u funkciji teretnog broda za prijevoz građevne operative na otočna gradilišta.

– Kupili smo brod potaknuti ekonomskim razlozima. Njegov remont u trogirskome škveru bit će značajno veći od same cijene koju smo za njega platili. Obnovit ćemo kompletan pogon i čeličnu konstrukciju, a trajekt će voditi posada Mediteranske plovidbe koja prelazi na posao u našu tvrtku – kaže Ivan Batistić, zadužen za odnose s javnošću u tvrtki Obšivač.

Prema Batistićevim riječima, njegova tvrtka sve više poslova dobiva na hrvatskim otocima pa će trajekt dobro doći za prijevoz vlastite građevinske operative do otočnih gradilišta i komunikaciju s kopnom. U Obšivaču su izračunali da će brod isplatiti za manje od godine dana, što je izvrsna investicija.

Tekst i snimka: Željan Petković (SLOBODNA DALMACIJA)

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Zamošće postaje teretni brod

  1. vjeko (Uredi)

    Krasne su slike iz sedamdesetih iz Korčule. Volio bih ih vidjeti još.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.