Ponovo prestižne nagrade za orebićke auto kampere

Prije dvije godine najbolji hrvatski mali kamp Adriatic ove godine osvojio treće mjesto

Dva kampa „Palma“ iz Kučišta u vlasništvu Slavice i Iva Mrčića i „Adriatic“ iz Mokala, supružnika Sabine i Igora Mikulića  s područja općine Orebić na  nedavno održanim Danima Hrvatskog turizma u Rovinju u ocjenjivanju kvalitete najboljih kampova do 300 osoba osvojili su drugo i treće mjesto  za kvalitetu,uređenost i zavidan novo pružene usluge.

Zanimljivo je da su zbog istih razloga oba  kampa i ranije nagrađivani. Kamp iz Kučišta prošle je godine na Danima Hrvatskog turizma  osvojio drugo mjesto, a 2008.godine kamp Adriatic proglašen je najboljim hrvatskim  malim kampom.

-Počeli smo raditi prije 30 godina,imamo veliko iskustvo,razvijali smo se postepeno,mnogo smo učili i još više radili i eto sada smo u samome vrhu- kaže vlasnik  „Adriatica“ Igor Mikulić. Obitelj Mikulić pored kampa ima svoj restoran,ronilački centar i apartmane. Razvili su pravo malo turističko gospodarstvo koje  isključivo vodi računa o izvrsnosti.Njihov kamp odskače od drugih,među ostalim, i zbog tipičnog dalmatinskog ambijenta u koji je uklopljen. Izgrađen je u  izvornome kamenu iz Mokala i nema milimetra betona. Mikulići su u kampu zadržali izvorni ambijent i prilagodili se željama gosta.Imaju vrhunski opremljene sanitarije,  sunčane kolektore za grijanje i toplu vodu.Izgradili su Bio- jame, pa su u inozemnim katalozima uvršteni u najviši rang  s etiketom Bio kampa. Svoju su ponudu obogatili i vlastitim restoranom s tradicionalnim,izvornim delicijama. Pored  toga imaju 15 apartmana,jednu konobu, plažni objekt i popularni ronilački centar u kojem  turistima pružaju usluge ronjenja.

Mikulići posjeduju i jedan brod za poludnevne izlete, a do godine u svojoj će ponudi imati i sportove na vodi.

Njihovi su gosti 99 posto stranci. Prevladavaju  Nijemci,Poljaci,Nizozemci,Francuzi. Proteklo su ljeto imali 12 posto bolje financijske rezultate nego 2009. godine.Ne prihvaĆaju opravdanja za poslovne neuspjehe zbog gospodarske krize i recesije.Znaju da svaku godinu moraju poboljšati uslugu i ponudu i ostvariti bolje rezultate od prethodnih.I svake godine u tome uspijevaju. Zastupljeni su na svim stranim tržištima, a njihova najbolja reklama su stalni gosti koji se vračaju s osmjehom na licu i sa sobom donose svoje prijatelje.

Ž.P.

Od 120 pregledanih autokampova Adriatic je prije dvije godine proglašen najboljim hrvatskim autokampom.Ima 40 smještajnih jedinica,moderno opremljeni sanitarni čvor.Raspolaže i vezovima za manja plovila. Dobitnik je mnogih priznanja za svoju uređenost i besprijekornu čistoću, a njegovi su vlasnici posebno ponosni na priznanje CCI-a za izvanredno očuvanje okoliša i ekološko upravljanje kampom.


Pošalji dalje: