Korčulanski bazen gotov 2011.

Župan Nikola Dobroslavić i saborski zastupnik Branko Bačić s gradonačelnikom Korčule Mirkom Duhovićem obišao je gradilište 40 milijuna kuna vrijednog bazena u Korčuli, trenutno najveće investicije u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Nakon obilaska gradilišta, na kojemu su završeni betonski radovi i trenutačno se postavlja krovna konstrukcija, održan je i sastanak s izvođačima radova tvrtkom Vulix koja je između 9 tvrtki prijavljenih na natječaj bila najpovoljnija, na kojemu se razgovaralo o dinamici izvođenja radova i njihovih financiranja.

Tom je prilikom gradonačelnik Duhović ustvrdio kako je “bazen nešto veliko, čije vrijednosti za društveni život, još nismo ni svjesni” te je izrazio nadu da će radovi na izgradnji bazena, ukoliko dinamika financiranja bude prema planu, završiti do srpnja 2011. godine. Financiranje bazena ugovorom je planirano na način da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdvaja 27, Grad Korčula 9, a Dubrovačko-neretvanska županija 4 milijuna kuna, javljaju iz Županije. Grad Korčula za ovaj je projekt uzeo kredit, a Dubrovačko-neretvanska županija je osigurala financiranje iz proračunskih sredstava.

Saborski zastupnik Bačić, ukazavši na značaj bazena ne samo za Korčulu već i polovicu Pelješca, naveo je da je za korčulanski bazen u proračunu planiran iznos od 10 milijuna kuna izrazivši nadu da će se taj iznos povećati za 10 do 20 posto. Dogovoreno je kako će se nakon donošenja državnog proračuna za sljedeću godinu ponovo održati radni sastanak na kojemu će se definirati dinamika plaćanja radova do njihovog završetka.

Inače, bazen će imati školjku dužine 33 i širine 25 metara, što je standard za vaterpolske utakmice te plivačka natjecanja u malim bazenima, tribine za 400 gledatelja i poslovne prostore. Stoga je i naglašena nužnost uključivanja bazena u “gospodarske tokove” kako bi se moglo financirati njegovo održavanje i rad.

http://dulist.hr/content/view/11270/65/

Foto: Edon Krasniqi

Pošalji dalje: