‘Capella juris’ srebrna u Pragu!


Dvoje naših sugrađana VINKA LOZICA I IVAN FABRIS, članovi pjevačkog zbora Pravnog fakulteta u Zagrebu postigli iznimni glazbeni uspjeh u Pragu!

Pjevački zbor Pravnog fakulteta Capella juris sudjelovao je na 24. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “Praga Cantat”. Festival je održan u Pragu, Češka  od 29. listopada do 1. studenog 2010. godine. U konkurenciji velikih mješovitih zborova Capella juris osvojila je srebrnu plaketu i posebnu nagradu žirija za najbolje izvedenu suvremenu skladbu (I. Kuljerić: Crn-bel) u konkurenciji svih 20 sudionika festivala. Osim što je zbor plijenio pažnju svojom mladošću, žiri je bio oduševljen muzikalnošću, izvrsnim smislom za ritam i ogromnim potencijalom koji zbor posjeduje.

Na festivalu su sudjelovali zborovi iz 12 zemalja – Bugarska, Cipar, Češka, Gana, Indonezija, Irska, Mađarska, Njemačka, Norveška, Slovenija, Švicarska i naravno Hrvatske.

Natjecanju je prisustvovao i naš veleposlanik u Češkoj što govori o veličini i važnosti festivala, te neprocjenjivoj promociji koju je Capella juris napravila za Pravni fakultet i Republiku Hrvatsku, rekla je Vinka Lozica – predsjednica zbora Capella juris.

(TG)

Pošalji dalje: