MOVIMO SE! SKUPIMO TE ČEPE

MOVIMO SE! SKUPIMO TE ČEPE – Eko projekt učenika OŠ Petra Kanavelića iz Korčule ide dalje

Školski eko projekt  „Movimo se, skupimo te čepe“ ide dalje. Skupljamo plastične čepove koje trgovački lanci ne otkupljuju zajedno s bocama i prošle godine  smo skupili 100 000 čepova!  Na središnjem gradskom trgu, povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja, uspjeli smo napraviti jedinstven i veličanstven mozaik planeta Zemlje promjera 9 metara.

Ovim velikim eko projektom želimo skrenuti pažnju na problem otkupa plastičnog i drugog otpada na otoku i biti dio rješenja tog problema.

Raznobojni čepovi od tvrde plastike su najdugovječniji otpad u prirodi. Onečišćuju okoliš i ne želimo ih u dvorištima, parkovima, šumama, plažama a svi ih i dalje tamo ostavljaju.

Nastavljamo i s utrkom za najuspješnije razrede koji imaju novu priliku osvojiti školskog eko-oskara (našeg Eko Čepka) i jednodnevni izlet. Nadamo se da ćemo prikupiti dovoljan broj čepova kako bi se upisali u Guinnessovu knjigu rekorda. To bi nam bilo posebno zadovoljstvo i veliko priznanje.

Nemojte bacati čepove, skupljajte ih i donesite u školu, predajte dežurnom učeniku, pošaljite nam ih poštom, poklonite najsimpatičnijem razredu kako bi im pomogli osvojiti izlet…bilo što, samo ih nemojte bacati!

Pozivamo vas da nam pomognete uz veliki EKO pozdrav,

Alan Farac, Eko odbor OŠ Petra Kanavelića

Pošalji dalje:

2 komentara “MOVIMO SE! SKUPIMO TE ČEPE

  1. nikolašica (Uredi)

    Još jednom hvala svima koji na bilo koji način sudjeluju u korisnoj igri. Posebno se zahvaljujem gospođi Prizmić. Njena je pošiljka ćepa stigla čak iz Amerike u kutiji oblijepljenom poštanskim markicama.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.