Morski otpad zatrpao Korčulu

Korčula- Grad Korčula i obala uz Pelješki kanal jutros je zatrpalo smeće doneseno morskim strujama i jakim jugom koje je puhalo na ovom dijelu Jadrana.Građani Korčule su zatečeni i nenaviknuti da im ovako velike količine smeća onemogućavaju dnevne navike.

Od jutarnjih sati na istočnoj strani gradske luke nanosi smeća su se povećavali sa svakojakim otpadom,u moru su plivale plastične i staklene boce,plastika,drvo, komadi voća uz najviše trstike,po čemu se i moglo zaključiti da je većinu smeća more donijelo iz riječnih područja gdje trstika i raste.  Dok su  komunalci iz KTD „Hober“ čistili more i obalu, u smeću je pronađen veći broj živih riječnih kornjača ,što bi uz riječnu trstiku moglo potvrditi i njihovo stanište.

Neke su građani vraćali u more, a one se nakon kraćeg plivanja same penjale na rivu,što je na momente stvaralo i zabavu promatračima pa i malobrojnim turistima s grčkog kruzera Athena koji je bio privezan uz korčulansku obalu.

Neki su ih građani ponijeli kućama da ih nahrane,jer kao što je poznato ove se kornjače hrane ličinkama kukaca,algama ili malim vodozemcima,glistama, školjkašima i manjim ribama.

Tekst i snimak : Niko  Perić


Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Morski otpad zatrpao Korčulu

Komentari su zatvoreni.