Kupljen novi ultrazvuk srca !

Kupljen novi ultrazvuk srca !

Humanitarna udruga „ Korčulansko- Pelješko srce“    s velikim  zadovoljstvom  objavljuje  da  smo  uspjeli  kupiti  novi ultrazvuk srca donacijskim sredstvima  prikupljenim u humanitarnoj akciji  koju smo započeli pred osam mjeseci.  Nakon  pažljiva odabira između nekoliko najboljih svjetskih ultrazvučnih uređaja, odabrali smo vrhunski, najsuvremeniji uređaj japanske proizvodnje

Aloka prosound alfa 10 vrijedan 715.000 kn. Radi se o ultrazvučnom uređaju za  pregled srca i trbušnih organa sa izvanrednim dijagnostičkim mogućnostima. Uz  novi ultrazvuk nabavljena je i odgovarajuća  kompjuterizirana radna stanica koja ima mogućnost  naknadne obrade  i  telemedicinskog prijenosa podataka te specijalni ležaj za ultrazvučne preglede.

Naša akcija je naišla na veliki odaziv stanovništva otoka Korčule i poluotoka Pelješca, firmi i ustanova kao i naših ljudi i prijatelja koji žive izvan Korčule i Pelješca. Sretni smo što je u našim naporima prepoznata velika želja i volja da se  svi zajedno založimo za opće dobro.

Zahvaljujemo svima koji su  pomogli svojim  novčanim prilogom  i sponzorstvom i omogućili da nabavimo ovaj iznimno kvalitetan i vrijedan ultrazvučni dijagnostički uređaj. Svačiji prilog, od onog najmanjeg do onog najvećeg  bio je jednako vrijedan i neophodan za  uspješno ostvarenje ove akcije. Novi ultrazvučni uređaj  će značajno povećati zdravstveni standard naših stanovnika i  sigurno će biti dodatni  poticaj za razvoj cjelokupne zdravstvene službe na području otoka Korčule i  poluotoka Pelješca.

Udruga će novi ultrazvuk ustupiti na korištenje Internističkoj službi Doma zdravlja Korčula, službi koja je nosilac borbe protiv bolesti srca na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu.  Pretrage na ovom uređaju  bit će dostupne  preko liječničke uputnice svim našim stanovnicima, a služit će i za potrebe hitnih pregleda turista i svih posjetitelja ovog područja.

Primopredaja novog ultrazvuka planira se u Domu zdravlja Korčula do konca idućeg tjedna. Naša akcija prikupljanja donacijskih sredstava nastavlja se i dalje  sa namjerom nabavke druge najsuvremenije  kardiološke opreme koja će služiti na dobro svim našim ljudima. Još jednom hvala svima koji su doprinijeli da postanemo jedno veliko srce.

Humanitarna udruga „Korčulansko-Pelješko srce“

Pošalji dalje: