Predstavljena knjiga ‘U potrazi za izgubljenom Korčulom’

Knjiga „ U POTRAZI ZA IZGUBLJENOM KORČULOM“ autora Dušana Kalogjere predstavljena je u subotu, 18. prosinca, u prepunoj dvorani Doma kulture u Korčuli. Promotori knjige bili su prof. dr. emeritus Damir Kalogjera s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Živan Filippi, književnik i prevodilac, dok je o izložbi Dušana Kalogjere pod nazivom „70 godina života i 50 godina profesionalnog i volonterskog rada“  govorio Petar Kalogjera.

Predstavljanje je bilo popraćeno i projekcijom dijela fotografija koje se pojavljuju u knjizi što je doprinijelo ukupnom ozračju uspješne promocije budući da većinu fotografija mnogi nikada nisu imali prilike vidjeti. Moderator večeri bio je prof. dr. Roko Markovina, a u programu je nastupila i klapa Tiramol.

Na sedamsto stranica, bogato opremljenih fotografijama i dokumentima, knjiga svjedoči o ukupnom duhovnom i materijalnom životu Korčule u prvoj polovici 20 – tog stoljeća. Kako je istaknuo i sam autor knjiga je namijenjena za one koji se s nostalgijom sjećaju Korčule koje više nema, za one koji se ne sjećaju a sada imaju prilike spoznati o tom razdoblju grada, te za one koji su Korčulu izabrali za svoj dom, kako bi kroz knjigu upoznali sve one građanske, civilizacijske, kulturne i tradicijske vrijednosti ove sredine.

Organizatori predstavljanja bili su Gradska knjižnica Ivan Vidali i Centar za kulturu Korčula. Knjiga se može kupiti u Gradskoj knjižnici po cijeni od 200,00 kuna.

(Centar za kulturu)

Pošalji dalje: