Solidarnost na djelu 2010

U ovogodišnjoj akciji „ Solidarnost na djelu 2010 god„ u organizaciji Crvenog križa Korčula, a za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Benkovac prikupljeno je 3 tone odjeće, 180 pari cipela, posteljine 80 kg,  deka 75 kg i 650 kn novčanih donacija.

Akciju su  podržale Osnovne škole u kojima se prikupljala hrana i higijenske potrepštine i to: Oš Orebić prikupila je 33 paketa, u OŠ Smokvica 17, područnoj školi Čara 6, Oš Blato 22 i OŠ Vela Luka 17.

Hrvatski Crveni križ donirana je 15 paketa hrane i higijenskih potrepština. Ukupno je prikupljeno 110 paketa hrane.
25 paketa hrane donirano je GDCK Metković i isto toliko GDCK Benkovac.Na području Otoka i općine Orebić podjeljeno je 60 paketa socijalno ugroženim obiteljima.

Zahvaljujući svima koji su podržali ovu akciju možemo s pravom reći da je ovo najveća količina prikupljenih dobara  do sada , zato još jednom hvala ljudima velika srca , ravnateljima škola, učiteljima , pedagozima i učenicima u ime onih kojima se pomoglo.
Zahvaljujemo vatrogascima iz Korčule i Orebića što su nam ustupili svoje prostorije za sabirno mjesto.

Ova akcija nebi uspjela da nije bilo vrijednih žena, mladih volontera koji su pomogli u sortiranju  i pakiranju robe,  auto prevozniku Ivanu Pecotiću koji je dostavio prikupljena dobra u Benkovac i katamaranu „Krilo“  koji je prevezao pakete hrane do Splita gdje su ih preuzeli ljudi iz Crvenog križa Benkovac, od srca hvala.

CK Korčula

Pošalji dalje: