HDZ blokira projekt Potok?

Građevinska dozvola za izgradnju središnjeg korčulanskog parkirališta s garažama i poslovnim centrom u završnoj je fazi, a zapelo je u plaćanju komunalnog doprinosa od 4,2 milijuna kuna za ishođenje dokumentacije pred početak gradnje – odgovorio je gradonačelnik Mirko Duhović vijećniku Robertu Lučiću na pitanje o tome kada će Korčula riješiti problem parkirališta i gradskog prometa.

Ovaj tekst objavljen je u Slobodnoj Dalmaciji 10. listopada 2010. godine. Potaknut tim člankom, na 16. sjednici Gradskog vijeća tri dana kasnije pitao sam gradonačelnika Duhovića da objasni situaciju vezanu uz ugovor između Grada Korčule i Keruma te zamolio da se prestanu širiti priče u javnosti kako korčulanski HDZ već godinama blokira taj projekt jer zna da smo u više navrata dali podršku projektu.

Odgovor na sjednici je bio:

– IZ ZAPISNIKA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA –

Gradonačenik naglašava da postoji jedna činjenica a ta je da je su službi postavili zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, na koje nije odgovarano niti je dano rješenje na građevinsku dozvolu, i  činjenica je da je županica, tada donijela rješenje  o premještaju predmeta u Dubrovnik (iz Korčule), da službom u Dubrovniku nije bilo nikakvih problema, pozvali su nas i ukazali su nam što u projektu ne vrijedi, projektant je to ispravio, i sada je građevinska dozvola u fazi rješavanja. Mora kazati ta osporavanja i na koji način je to služba u Korčuli osporavala projekat, da su potpuno neprimjerena, ali  ne želi da se sada o tome polemizira. Misli da se sada s građevinskom dozvolom došlo do kraja, ali ovaj problem  koji se pojavio oko vodnog doprinosa, kojeg investitor bez obzira mora platiti, međutim financijska situacija investitora, daje dodatnu neizvjesnost u smislu realizacije projekta, ali svakako kada se dobije prijedlog od tvrtke Kerum, izvijestiti će Gradsko vijeće o ovim događanjima.

Tino Andrijić traži od gradonačelnika da decidirano odgovori da li on misli, kao gradonačelnik,  da je HDZ Grada Korčule taj koji je odgovoran za sve probleme, koji su  od početka potpisivanja ugovora do danas nastali uz taj projekt.

Gradonačelnik jasno i decidirano odgovara da je Gradski HDZ stao iza te blokade.

Tino Andrijić nakon takvog odgovora iskazuje da će on onda snimku sa sastanka prije tri mjeseca nastalu u ovoj sali, objaviti na internetu, da bi građani čuli tko je odgovoran za blokadu projekta.

– KRAJ DIJELA IZ ZAPISNIKA –

Na žalost, zbog privatnih razloga do danas nisam stigao ispuniti obećanje gradonačelniku pa ga izvršavam tek danas.

Cijeli snimak sa sastanka održanog 7. kolovoza 2010. u Gradskoj vijećnici vezanog uz projekt traje skoro 2 sata. Napominjem da su svi prisutni znali da se sastanak snima i da je uobičajeno snimati ovakve sastanke za potrebe zapisnika, promemorije itd…

Naravno, nije moguće objaviti cijelu snimku, pa sam izdvojio samo 2 minute koje se odnose na HDZ-a Grada Korčule.

Na sastanku su sudjelovali: Franica Matić-Šain (SDP), Andrija Fabris (HDZ), Ivan Andrijić (Korčulanska Liga), Alan Farac (HDZ), Gordana Curać Depolo (HSS), Mirko Duhović (SDP), Franci Stenek (SDP), Marko Skokandić Maki (HSS), Tino Andrijić (HDZ).

DOWNLOAD – AUDIO ZAPIS MP3

T.A.

Pošalji dalje:

6 komentara “HDZ blokira projekt Potok?

 1. FORE (Uredi)

  Zbilja sam “opčaran” izgledom ove -neznam kako bi je
  nazvao utvrde-spodobe-krematorija ili komande ludosti-ili ja možda ne vidim ono što naši vrli stručnjaci vide???
  tu ljepotu i spoj tradicinalne korčulanske-žrnovske arhitekture s modernim…
  ili možda ne rezumin ništa -triba dobit dozvolu po svaku cjenu a sve drugo če se rješavat u hodu…ma ako ne bude lijepo bit če unosno…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Vinko Prizmić Mediaveli (Uredi)

  FORE dragi, vjerojatno si u pravu. Ali arhitektura se mijenja kroz vjekove, kao što se mjenjaju i uslovi i potrebe življenja. Umjetnost preživljavanja gotovo uvijek zahtijeva biranje između dva zla. Kasnije se tek pokaže jesmo li izabrali manje zlo. Ja za sada biram kakvu-takvu garažu u Potoku. I šetnju Gradom, bez straha da ću biti pregažen ili otrovan ispušnim plinovima.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Damata (Uredi)

   Mislin ipak da se vise slazen s Foreton….. Ono mi se para niki kazamat… a ima vise poslovnega prostora nego parkinga….. a poslovni prostor je za nasega Keruma, pa moze bit da i u nas doje za gradonacelnika ka ga izlatu iz Splita…..
   Dragi moj Mediaveli s ovon izjavon si malo tropo Machiavelli…… Moze se potok uredit i drugacije, ekoloskije i mozda i su manje solada a vise zarade za grad…. a problem parkinga se s ovakin potokon siguro nece rijesit……

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Vinko Prizmić Mediaveli (Uredi)

  Drago moj Damata (Dalmata?), vidin da si i ti poša u mnogo htjeo, malo započeo. Koliko se već godina nateže(te) kolo Potoka? Čudi me da se ta garaža i co. još ni sama izgradila.
  Uvjeren san da će jedanput i u Korčuli bit boje, ma me paura da ja to neću dočekat. Nadan se da ti hoćeš.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. korculanin (Uredi)

  zar ce ova zgrada biti taj centralni parking.bolje da ga nikad ne naprave.u korčuli smo a ne u dugopolju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.