Branko Bačić umjesto Marine Matulović Dropulić

Premijerka Jadranka Kosor je na konferenciju za novinare objavila kako iz Vlade odlaze ministar financija Ivan Šuker, ministar kulture Božo Biškupić, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić te ministar obrane Branko Vukelić.

Ministar kulture postat će Jasen Mesić, nova ministrica financija Martina Dalić, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić preuzima ministarstvo Marine Matulović Dropulić, a ministarstvo obrane Davor Božinović, državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova.

U Vladu ulazi predsjednik Uprave Pastor grupe Domagoj Milošević koji postaje potpredsjednik za investicije.

Potpredsjednik Vlade postaje i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, a potpredsjednik za gospodarstvo umjesto Šukera postaje Petar Čobanković.

– Danas ću poslati pismo predsjedniku Sabora zatražiti sazivanje sjednice sabora u srijedu, kako bi Vlada mogla profunkcionirati početkom godine – kazala je premijerka te navela kako je cilj je izlazak iz gospodarske krize, početak 30 investicijskih projekata i završetak pregovora.

Premijerka tvrdi kako promjene u Vladi nemaju veze s istragama USKOK-a već se njima želi osnažiti timove koji će s njom podijeliti teret izlaska iz krive i ulaska u EU. Svi smijenjeni ministri će, objasnila je Kosor, postati saborski zastupnici tj. aktivirati svoje mandate i na taj način će se, poručuje, osnažiti klub zastupnka HDZ-a.

U Vladi je prethodno održan sastanak koalicijskih partnera kojima je premiijerka Kosor objavila imena novih ministara. Prije toga, u središnjici HDZ-a sastala se s najužim vodstvom stranke.

Jutarnji list

Pošalji dalje: