Vela Luka često bez TV slike

Prije 20-tak dana počeli su problemi s prijemom TV programa na području Vele Luke. Problem se događa na svim tv kanalima, a manifestira se nestankom slike, obično u večernjim satima pa sve do 10 sati ujutro, dok na ekranu piše „Nema signala“. Prekid se obično poklapa s vremenskim nepogodama poput kiše, juga ili bure.

Kada je HTV najavljivao dolazak digitalnog  doba i zamjenu analognog, obećavao je kvalitetan prijem slike bez prekida programa, snijega na ekranu, ikakvih poteškoća, uz pozdrav – Adio analognom programu.

No, sada ima više poteškoća kod prijema slike na području Vele Luke. Rijetki su bili tijekom korištenja analognog programa, samo za loših vremenskih nepogoda kada je dolazilo do prekida napajanja strujom repetitora na brežuljku Giča iznad Vele Luke. Velolučani s pravom negoduju i traže od odgovornih da problem kvalitetno riješe, i da kvar nastoje što prije otkloniti. U protivnom kažu da će organizirati potpisivanje peticije za prekid plaćanja TV pristojbe.

M.C. Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

3 komentara “Vela Luka često bez TV slike

 1. grgur (Uredi)

  Eh i na podrucju grada Korčule imamo iste simptome bolesti ‘digitalnog’ TV signala.

  Eto danas su ispromišali kanale između muxA i muxB. Naravno odma su sj*bali i kvalitetu signala za više od pola i nestabilan je cili dan. Ne da nisu spremni, nego nemaju pojma sto bi sa tim digitalnim signalom.

  Ne plaćam TV pretplatu, niti ću taj ‘porez na budale’ ikad plaćat.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Vinko Radonic (Uredi)

  I judi ode u Engleskoj imaju problema, ako zivu digo na farmi ili van dometa signala :-(. Bilo bi dobro da su ostavili mogucnost ‘potpore’ analognog signala za niko vrime (bar od onih 5 glavnih kanala), dok ne sredu 100% probleme sa digitalnin signalon 🙂 a ne ga ukinut, pa sad ti moj nemozes gledat program koji zelis, a vaja platit pretplatu 🙁

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. ČARANIN (Uredi)

  Pozdrav otočanima! Ja u Čari nakon novih promjena u MUX A i MUX B nemam nikakvih problema i slika na 51 i 59 mi je super.No,nisam zadovoljan što nemogu ulovit ništa na DU TV na kanalu 28 ili MUX D.Ako se novi programi u MUX D budu za par mjeseci gledali samo sa SRĐA neću u Čari moć ništa vidjeti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.