Teško ostvarive optimističke prognoze za dovršetak gradnje zimskog bazena u narednoj godini

Optimističke najave državnih dužnosnika da bi gradnja zimskog bazena mogla biti gotova već slijedeće godine po svemu sudeći neće se lako ostvariti.

Iako je u državni proračun za 2011. godinu ušlo predviđenih 10 milijuna kuna, a za završetak radova u narednoj godini država u smjernicama proračuna predviđa još toliko, pod pretpostavkom da Grad i županija u narednoj godini izvrše sve svoje obveze – nedostaje 10 milijuna kuna. Stoga se gradnja bazena ne može završiti prije 2012. godine.

Vlada RH čvrsto stoji iza tog projekta, kaže saborski zastupnik Branko Bačić.

– Do kraja ove godine država će utrošiti 7 milijuna kuna i tako ispuniti preuzete obveze iz ugovora. U narednoj proračunskoj godini ide se dalje sa osiguranih 10 milijuna kuna koji će se trošiti prema dinamici radova.Ostaje još 10 milijuna kuna predviđenih u proračunskim smjernicama za 2012. godinu.To je 27 milijuna kuna obveza države u projektu teškom 40 milijuna kuna- kaže saborski zastupnik Branko Bačić.

Optimističke prognoze završetka gradnje bazena u ovoj godini nemaju stoga realne podloge. Moguće su jedino ako Grad kreditom uspije premostiti dio obveza države iz 2012. godine, ili ako u idućoj godini ona bude mogla preraspodijeliti veći dio od predviđenog financijskoga kolača od 10 milijuna kuna.

Inače, nakon završenih betonskih radova trenutačno se okončava gradnja krovne konstrukcije, nakon čega slijedi ugradnja bazenske školjke. Njeni su dijelovi već dopremljeni na gradilište i montirati će se nakon dovršetka gradnje krova. U projektu teškom 40 milijuna kuna Grad sudjeluje sa 9 a županija sa 4 milijuna kuna.Vrijednost do sada izvršenih radova popela se na 15 milijuna kuna.

Ž.Petković / Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Teško ostvarive optimističke prognoze za dovršetak gradnje zimskog bazena u narednoj godini

Komentari su zatvoreni.