Korčula bez Proračuna za 2011.!

Na svojoj 17. sjednici održanoj 28. prosinca gradski vijećnici odbili su gradonačelnikov prijedlog o povećanju prireza poreza na dohodak. Prvotni prijedlog o povećanju sa 6% na 12% još dan ranije odbio je Odbor za proračun i financije jednoglasno a novi gradonačelnikov prijedlog o povećanju prireza sa 6% na 10% odbilo je i Gradsko vijeće  – unatoč žestokom inzistiranju koalicije SDP-HNS na povećanju sa svojih 6 glasova, protiv su glasovali HDZ, HSP, HSLS i vijećnici Korčulanske lige (ukupno 7 glasova), dok je HSS bio suzdržan sa 2 glasa.

Dakle, prirez poreza na dohodak u Gradu Korčuli do daljnjeg ostaje na 6%.

Zbog takvog ishoda, Gradonačelnik je povukao svoj Prijedlog proračuna Grada Korčule za 2011. (koji također nije prihvaćen na Odboru za proračun i financije dan ranije!)  i predložio Odluku o privremenom financiranju Grada Korčule od 1. siječnja 2011. do 31. ožujka 2011.

Gradsko vijeće nije prihvatilo ni predloženu mjeru privremenog financiranja (7 glasova “za” a potrebno 8, 3 suzdržana i 5 protiv) te se Grad Korčula po prvi put u novijoj povijesti našao u situaciji da nema usvojen gradski proračun! A čak ni privremenu mjeru financiranja.

Ukoliko se do 31.12.2010., a to je vrlo vjerojatno, privremena mjera ne usvoji, Gradonačelnik može sukladno zakonu zatražiti raspuštanje Gradskog vijeća i raspisivanje novih izbora za gradski parlament.

Posebnost ove sjednice je i u tome što su djelatnici Radio Korčule (iako je Grad Korčula suvlasnik postaje) samovoljno odlučili ne prenositi sjednicu zbog nezadovoljstva financijskom situacijom u kojoj se nalazi Radio Korčula. Ali na sreću, iKorcula.NET vas informira besplatno.

Pošalji dalje:

2 komentara “Korčula bez Proračuna za 2011.!

 1. runja (Uredi)

  Ovo nije dobro jer se neće moč finacirat institucije iz proračuna bit će bez plača! Ali da je pameti moglo se skupit solada bez oprosta objava imena onih koji ne plačaju ništa ili malo od obaveza prema gradu, a ta cifra je bome velika nego im oprostiti udri po žepu svima isto!?
  Ajmo na sunce mjesne odbore kotareve i imena svih koji duguju čak X godina???????????????

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. korculanin (Uredi)

  Ako ovaj potez ničim ne ugrožava gradonačelnika onda je besmislen, čini mi se da je vijeće radilo koliko toliko u redu, znamo u kom grmu leži zec, a to nije vijeće.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.