Novogodišnja kanconeta

Udruga Sv. Martin poziva sveukupno grajanstvo grada Korcule (malin slovon), a i grajanstvo okolnih sela u sastavu Grada korcule (velikin slovon), da se okupi u sto vecem broju na pjaceti isprid Opcine i u atriju Opcine (1.1.2011. – 18 sati), da pocuju tradicionalnu korculansku kanconetu.

Da se zadramimo svi skupa su dvi prikle i popijemo zmul vina, a moze i boje komu je drago….  Da cujete sto je bilo i sto ni bilo. a sto je moglo bit da je bilo ono sto ni bilo u proteklemu godiscu koje nas je svih protreslo i recesiralo ali nas nadamo se ni toliko ruvinalo………….

Vino je naruceno, prikle se frigaju, kanconeta se pise….. pise se jos uvik i pisace se do zadnjega momenta, adabi bila friska friskasta……..

Korculani zlatna kito cestito van mlado lito!

I’te, pi’te i jedite i uvik se veselite!

Sve van reslo sve van cvalo posve vike vika’…..

Amen!

Pošalji dalje:

2 komentara “Novogodišnja kanconeta

  1. nikoleto (Uredi)

    Jedva sam uspi procitat ovu kanconetu od pocetka do kraja. Uzas. Stvarno ni Kerum nebi uspi napisa oli ispiva goru gadariju. Dok je novogodisnja kanconeta bila nasa nika se nismo dirali u visoku i tuju politiku, nika ni bila vulgarna, uvik smo imali u nas dosta stvari za se nasmija ali nikoga uvridi.
    Ovi kiji su je napisali neka se srame.Korcula ovo ni zasluzila. U ono dba sv. Justina je bila puna cejadi a mislim da danas ispri opcine nece bi vise od trideset cejadi.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.