Vela Luka usvojila proračun veći od prošlogodišnjeg

Na 19. sjednici Općinskog vijeća u Veloj Luci vijećnici su odradili osam točaka dnevnog reda. Najvažnija točka je bila Proračun za 2011. godinu.

Ana Jobst, voditeljica Odjeljka za financije obrazložila je zašto je planiran veći proračun, u iznosu od 18.5 milijuna kuna. Nakon kratke rasprave proračun je usvojen sa sedam za i jednim suzdržanim glasom, a veći je za 5.5 milijuna od prošlogodišnjeg. Rasprava o najvažnijem dokumentu Općine bila je kratka, jer je od oporbe bio prisutan samo jedan vijećnik, tako da je Proračun usvojen bez ikakvih problema.

Donesena je Odluka o izmjeni odluke o općinskim porezima, pa se u 2011. građani Vele Luke s prebivalištem na području Vele Luke oslobađaju poreza na kuće za odmor. Također, donesena je Odluka o davanju MUP-u na korištenje prostora na Lučici, što je obrazložio načelnik Boris Žuvela. Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta Dječjeg vrtića “Radost” koju je  obrazložila zamjenica načelnika T. Vučetić jednoglasno je prihvaćena kao i Program za razvoj i jačanje poljoprivrede i gospodarstva Vele Luke.

M.C. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Vela Luka usvojila proračun veći od prošlogodišnjeg

Komentari su zatvoreni.