Skoro dvostruko više umrlih nego rođenih!

Veloj Luci 2010. godine bilo je više umrlih osoba nego rođene djece, i to skoro za dva puta. Naime, po podacima Matičnog ureda, lani su rođena samo 33 djeteta, a umrlo je 59 osoba. Sklopljeno je 14 brakova, što je više za tri braka nego 2009. godine. Ovo je po drugi put u posljednje dvije godini za proteklih dvadesetak godina da je u Veloj Luci broj umrlih skoro dvostruko veći nego rođenih.

Ovu informaciju svakako je vrijedno zabilježiti, a usporedbe radi, tijekom 2008. godine po prvi puta je bilo više rođenih nego umrlih. Iz godine u godinu sve više raste broj osoba starijih od 65 godina.

Mladi školovani ljudi i dalje iseljavaju, traže bolju i sigurniju budućnost, zbog male mogućnosti zapošljavanje na otoku. Nakon pogubne privatizacije samo na području Vele Luke i sadašnje krize u gospodarstvu bez posla je ostalo više od tisuću zaposlenika.

M.C. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Skoro dvostruko više umrlih nego rođenih!

  1. Miroslav (Uredi)

    Loni jsem navštívil ostrov Korčula a byl jsem unesen krásnou scenerii ostrova. Byl jsem ve Vela luka a Korčula a letos chci navštívit další města na ostrově. Myslím,že budoucnost ostrova je předurčena turistice. Je to úžasný ostrov.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.