Ključevi Grada Korčule su u rukama maškara

Danas (petak, 14. siječanja 2011.) točno u podne malobrojni su korčulani popratili tradicionalnu karnevalsku svečanost kada je gradonačelnik Korčule predao ključeve Grada Vladi od maškara. Nažalost ni maškara nije bilo, čudi da je iz osnovne škole došla poveća grupa učenika, koje su učitelji doveli na ovu manifestaciju, ali nisu bili maskirani.

Spominjani na sve otočna zvona budući voditelji zajedničke maškarane udruge otoka Korčule, nisu se pojavili, iako je na prvom radnom dogovoru zaključeno da će predstavnici svih vlada od maškara s otoka Korčule posjećivati ovakve svečanosti, kao i posebne radio emisije u Blatu, Veloj luci i Korčuli.

Nekolicina članova Korčulanskog karnevalskog kluba „Bonkulovići“ ipak su se potrudili da priredba uspije.

Njegovo visočanstvo Kralj Petar Pavao Rompunjalo Prvi (u ulozi Pero Nola) obznanio je puku priopćenje : „Oglašije se jadni tužni i nevojni narode –zasjalo ti je sunce sreće – počela je vladavina jedinih i najpravijih maškara – sve drugo su farizeji i lažljivci, otvorite škafetine, izvadite maske fine, atrase i lumbreline, otvorite kavalkine, zapovidan van to ja – krnoval- krnovalović-korčulanin- i moj usvojeni sin rompunjalo“ .

Ipak, da se njegovo veličanstvo ne uvrijedi, Valjda u nepripremljenosti govora, pozvao je ispred okupljenih građana autora ovog napisa s ričima „Niko, a di je “Lastovka” misleći na gospođu Mariju Ciprijan koja je bila redovit slušatelj radijske emisije Glas naroda. Niko, mu je naknadno prišapnuo “Lastovka je Tvoja i Vaša kraljica, ma je niste posjetili”?! a možda se ona i javi u četvrtak, 20.siječnja ove godine u emisiji radio Korčule pod nazivom Maškarane minute ( koju će kao i prošlih godina voditi NP ).

Nakon pozdravnih riječi Kralja korčulanske Vlade od maškara, gradonačelnik Korčule Mirko Duhović je predao ključeve grada čuvaru i pečata i ključeva (Dražen Bakarić) koji je obećao da će biti u sigurnim rukama, dok se ozbiljno ne predaju povjereniku Vlade RH, koji bi uskoro trebao stići u Korčulu i pripremiti poslove za nove gradske izbore.

I kad se činilo da je svečanost završena, izveden je kraći igrokaz bacanjem krpene figure povjerenika na pločnik gradskog stepeništa u blizini gradske vijećnice, kada je glasnogovornica Vlade od maškara (Fani Matulović) radosno zaključila DA povjerenik nije potreban, kada je pokazala i manje ključeve, obećavši da će se otvoriti gradska kasa i saznati točno stanje gradskog proračuna.

Tekst i snimak : Niko Perić


Pošalji dalje:

3 komentara “Ključevi Grada Korčule su u rukama maškara

  1. Miriam (Uredi)

    Zato sam ja odgovarajuce i komentirala udruzivanje udruga od maskara. Pobjeda birokracije nad maskarama.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. cipal (Uredi)

    Meni se para da bi bilo boje da ključ i ne vraćaju jer mogu samo bolje vodit grad od izabrane strukture.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.