Trećaši na terenskoj nastavi

IMG_3152

Mi, učenici 3.a i 3.b smo u petak, 25.9.2009.godine bili u Stonu. Krenuli smo ujutro u 7.45 h iz Korčule. Zaustavili smo se na vidikovcu Kapetani. Razgovarali smo o vidokrugu, horizontu ili obzoru. Nastavili smo put prema Stonu i došli u Potomje. Na ulazu u tunel Dingač vidjeli smo kako se melje grožđe. Tunel je dug 400 m.

Na drugom kraju smo vidjeli velike vinograde poznatog grožđa za vino Dingač. Sljedeća stanica je bila Područna škola Ponikve. Tu smo se počastili i družili s đacima te škole. Nakon toga smo došli u solanu Ston. Vidjeli smo vagon pun soli a teta Ana nam je ispričala kako se sol proizvodi i bere. Svi smo dobili po jednu vrećicu soli za uspomenu.

Nakon solane smo posjetili restoran Vila Koruna. U bazenima smo vidjeli smudute, ovrate, jastoge i dvije ranjene glavate želve. Tu se oporavljaju i kad ozdrave, pustit će ih u more.

Vidjeli smo i „đardine“ s kamenicama i mušulama.

Nakon toga smo se popeli na zidine, druge po dužini na svijetu. S njih je pucao pogled na cijelu stonsku dolinu. Nakon zidina smo pošli u muzej. Vidjeli smo najstariji horoskop, kameni lazanjar i mnoge arheološke nalaze iz stare spilje. Kući smo se vratili zadovoljni i puni novih saznanja.

(Vedran Bernetić 3.b)

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Trećaši na terenskoj nastavi

Komentari su zatvoreni.