Ključevi grada u sigurnim rukama

Mudra odluka Korčulanskih maškara! Kjuč Grada zadržat za stalno u njihovim rukama.

Maškaroti su  dokazali  kroz puno pasanih  godina,da znaju vodit ovi Grad, da ga volu i iz jubavi prema njemu, da uvik nađu krivca za sve što bi  snašlo  naše misto. Uvik je bi  kriv  čovik! Bi on obični mali, oli državnik veli, oli u zvir obučen oli u ticu pritvoren. Časni ga je sud uvik pošteno sudi. Ima je ti krivac dobrega odvjetnika što ga je brani,ali nikako kako za dispet puk je uvik bi na strani od tužitelja,tako  da je  „bidan“ uvik dobi istu kaznu.

“…Izvadit iz stumka svu neprobavjenu spezu, što prin je poist, dobro zalit iz orinala sa vinon i uz marču funebru s njin na stratište…“!! Ova godina i ovo suđenje moglo bi bit vrlo opasno-različito!??

Pitate  se zašto?

Kjuč od Grada dobiven je od razvlašćene vlade. Njega na čuvanje dobi je najmlaji brat od  Indiana Jonesa. Znajuči ovega I.J. i njegove sposobnosti, neka je ovi najmlaji brat pola od starije braće naslidi,kjuč ostaje u rukama maškara.

Vidljivo je iz slike da se braća već vježbaju u vještini laso-bič u slučaju  pokušaja otimanja kjuća.

Niki dan me je susri jedan mišćani što žive u Staromu Gradu i reka je da cilu noč ni usnu da su  niki kroz štrade vuka debelu kadenu i da su  bili obučeni u crne  lancune.

Osta san bez arije u prsima ka san ovo ču! Sjeti san se pripovisti  od starih Korčulana koji su znali reč „…Dico  moja, doče  vrime da če judi u crno obučeni zvonit kadenama po štradama i  da če to bit senjal,  da grubi dani dohodu!! „

Ko bi bi onda  izusti  rič,  KOJI SU TO DANI !??

Sve me je strah da su ti dani pomalo ali siguro intrali u naše misto. Ako nas ne spasu borilačke vještine ovega najmlajega od  „brače“, išli smo u prdec!!

Na… paralo mi se je da san ču zvon od kadene…gasin!

Tonči Gatti

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Ključevi grada u sigurnim rukama

Komentari su zatvoreni.