5 komentara “Forbes: “Bitka za status quo”

 1. D.D. (Uredi)

  Poštovanje,

  putničke agencije iz inozemstva kada čuju Bon Repos/Korčula znaju da je to problem. Mnogo gostiju koji borave u tom komplexu nisu zadovoljni sa razinom usluga. Predpostavljamo da osim kvalitete smještaja, bitnu ulogu ima u svoj toj priči kompletan presonal, te menedžment. Svi bi oni kao u stara dobra vremena htijeli “3 mjeseca raditi a 9 odmarati” Nema više toga. Sanjajmo ali nećemo dugo. Još uvjek na žalost vrijedi ono staro “čim južnije tim tužnije”, svi mi pričamo istu priču /prirodne ljepote,povjest …/ ali nitko ne spominje neadekvatne cijene/žalosna kvaliteta usluga…
  Radujem se ovoj svjetskoj krizi, konačno /nadam se/ će samo oni kvalitetniji ići dalje a ostalo sve treba da se proda, tko nezna da radi svoj posao kvalitetno neka ga maknu. Ali kod nas je još uvjek bitniji osobni profit pred profitom cijele lokalne zajednice.
  Svaki narod ima takvu državu kakvu zaslužuje a i Korčula za sada ima takve hotele kakve zaslužuje,bez ulaganja i preokreta u razmišljanju nema napredka.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Mediaveli (Uredi)

   Da je nekomu (svakomu) bliži osobni profit od profita cijele zajednice, ne čini mi se spornim. Sporna nije ni glupost zajednice da se ne zna (propisima, zakonim, ugovorima itd.) zaštititi od prekomjerne gramzivosti pojedinca.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. jadranko (Uredi)

  Izbori su završili i svi su u kampanji iznoslili svoje planove.Jedini je problem što su svi bar pri spomenu HTP – a držali fige u džepu, a ponajprije gosp. Filippi.Ne vidim da se u situaciji kad je potpuno jasno tko je večinski vlasnik HTP – a opet proziva lokalna samouprava i k tome još i lokalno stanovništvo koje je kao taoc velikih političara i još večih menađera dovedeno ne samo na rub egzistencije nego i na dno turističkih karata.
  30 mil. kuna koje je utrošeno u Marko Polo, potrošeno je ne odlukom Vlašića pa čak ni odlukom nadzornog odbora već HFP-u.
  Plan koji se iznosi u Forbesu nije plan novinarke, to je valjda svima jasno, već brokera i gradskog vijećnika, gospo. Filippija, koji je mogao takav plan iznjeti i u predizbornoj kampanji.Ocrniti lokalnu zajednicu kao skupinu lopova, neradnika i smutljivaca predstavlja dno dna novinarske etike i sa slobodom pisane riječi nema ništa.
  RAdnicima HTP ne ostaje ništa drugo nego da se nadaju da ih se unatoč ovim divnim epitetima ipak netko sjeti na dan prodaje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. runja (Uredi)

  Situacija je vrlo ozbiljna a mi se svi skupa ponašamo kako da to ni u našoj kući?? Socijalizam je osta u svim glavama osim u privatnim, jer se misli da če to rješit “NEKO” bez imalo odricanja i žrtve, a oni ko je privatnik jako dobro zna što znaći raditi, raditi i raditi.
  Koliko je teško svima koji su stvorili HTP potpuno je razumljivo, ali da ovako više ne može jasno je svima. Kad je rič od Bon Reposu jedna mlada poduzetna obrazovana ekipa mogla bi učinit preokret u ponašanju i odnosu prema gostu koji priznajmo nije onakav kakav bi svi želili. Zapravo cili HTP finacijski djeluje bezizlazno ja se ipak nadam nekom rješenju pa zaboga di su ti koji vole Korčulu a imaju puno solada mislite da ih nima!??

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Mediaveli (Uredi)

  Runja, namjera ti je očito plemenita. Ali najgore bi bilo da komercijalnu Korčulu počmemo spašavat s ljubavi; taka spašavanja se prije ili kasnije svakomu razbiju o glavu. Korčulu se (kao i sve drugo) može spašavat samo formulom:
  INVESTICIJA < DOBITI.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.