Zaposlenici Grada Korčule bez plaća!

Grad Korčula ne može isplatiti plaće svojim djelatnicima kao ni zaposlenicima javnih ustanova jer Gradsko vijeće nije donijelo ‘tehnički’ proračun za prijelazno razdoblje dok hrvatska Vlada ne imenuje povjerenika. Gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića nismo uspjeli dobiti pa smo odgovor o tome što se događa potražili kod vijećnika Vicka Ivančevića.

– Gradonačelnik je na sjednici Gradskog vijeća 28. prosinca 2010. povukao Proračun Grada za 2011. sa dnevnog reda bez rasprave jer nisu prihvatili njegov prijedlog da se prirez poveća na 12 posto te je vijećnicima predložio privremeni kojeg su oni odbili. Druga prilika za donošenje privremenog proračuna 31. prosinca prošle godine nije iskorištena jer nije bilo dovoljno vladajućih vijećnika za njegovo izglasavanje – pojašnjava korčulanski vijećnik Ivančević iz HSLS-a.

Ivančević pojašnjava da dok Vlada ne imenuje povjerenika iz proračuna se, iako u njemu ima novaca, ne mogu isplatiti plaće. – Bila je naznaka da će Vlada imenovita povjerenika u prošli četvrtak ali se to nije dogodilo. Nadamo se da će se to dogoditi na idućoj sjednici u četvrtak.

A.H. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

3 komentara “Zaposlenici Grada Korčule bez plaća!

  1. runja (Uredi)

    Nekima je bilo odmah jasno da će se to dogodit, a neki vječnici nisu izgleda svjesni što još slijedi!?

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. crni (Uredi)

    75000 ljudi u Hrvatskoj svaki dan odlaze na posao i mjesecima ne primaju svoju plaću a ko zna da li će je ikad i primiti. Djelatnici grada će dobiti plaće kad tad ali treba se zapitati da li će ih ubuduće dobijati ako se nastavi ovakva politika razvoja Grada. Da li će njihova djeca ovdje imati priliku raditi i zaraditi svoju plaću. Mislim da ne treba biti sebičan već razmišljati dugoročno za dobro onih koji tek dolaze.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.