Skokandiću, odlazi!

Općinski odbor HDZ-a Konavle traži da zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Frano Skokandić podnese ostavku zbog izjave na Skupštini Nogometnog saveza DNŽ održane 28. siječnja u Malom Stonu a u kojoj sugerira da klubovi iz Konavala, ukoliko ne promijene stav o izboru kandidata za predsjednika HNS-a, mogu nastaviti igrati nogomet u Crnoj Gori, odnosno njihovoj nogometnoj ligi.

– Ovom prilikom podsjećamo dožupana Skokandića da se Konavle nalaze u sastavu Republike Hrvatske za što su u Domovinskom ratu svoje živote položili brojni hrvatski branitelji iz Konavala i čitave Hrvatske. Ovakvu izjavu dožupana smatramo potpuno neprimjerenom i posebno uvredljivom za Konavle koje su tijekom Domovinskog rata doživjele katastrofu i razaranja slična Vukovaru te tražimo da kao moralni čin podnese ostavku na funkciju dožupana, jer sa ovakvim stavovima ne može zastupati Konavljane u tijelima javne vlasti. Isto tako tražimo od svih vijećnika DNŽ bez obzira na stranačku pripadnost, da uskrate svoju potporu dožupanu Skokandiću jer ćemo u protivnom smatrati da podržavaju njegov stav da konavoski klubovi trebaju igrati u Crnoj Gori.

Na Skokandićevu izjavu reagirao je i konavoski ogranak Udruge dragovoljaca Domovinskog rata iz kojeg istiću zgražanje Skokandićevom izjavom. –  Obzirom da nam nije poznat ratni put dožupana Skokandića, što u pravilu, najčešće znači da ga nije ni bilo, pitamo se odakle mu hrabrost (bezobrazluk) da sebi uzme za pravo na ovakav način vrijeđati Konavle i Konavljane, a posebno hrvatske branitelje. Nitko, ama baš nitko na ovom svijetu, nema pravo i ne smije nešto ovako reći. Posebno nas vrijeđa da smo to čuli iz usta dožupana, ali je iz teksta očigledno da su i neki drugi sudionici rasprave komunicirali na sličan način ili se sa istim složili. Međutim, raduje nas činjenica da se dio sudionika u raspravi suprotstavio ovakvoj izjavi. – poručuju iz konavoskog UHDDR-a  te dodaju kako, obzirom da je Skokandićeva izjava potpuno jasna i nedvosmislena, ne prihvaćaju nikakvu ispriku. – Želimo vjerovati da za ovakve u hrvatskoj politici više neće biti mjesta. Ovaj prosvjed je i jasna poruka da UHBDDR ne prihvaća i odbacuje ovakav način komunikacije. Konavle su previše patile i previše toga dale za hrvatsku slobodu, da bi se itko s time smio poigravati. – istiće se među ostalim u prioćenju konavoskog ogranka Udruge dragovoljaca Domovinskog rata. A.H.

Pošalji dalje: