Izjava je dobar uradak novinara

Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanskog, Frano Skokandić  ispričava se nogometnim klubovima ako ih je, kako kaže, svojom izjavom da mogu igrati nogomet u Crnoj Gori,  na bilo koji način uvrijedio te kako mu to sigurno nije bila namjera.

–U  medijima je  prenesena  moja izjava sa Skupštine Županijskog nogometnog saveza održane u Stonu o tome kako tri nogometna kluba iz prve i druge ŽNL (Metković, Croatia iz Gabrila i Enkel iz Popovića) koji nisu nazočili Skupštini u Stonu već onoj nelegalnoj u Mlinima, imaju izbor natjecati  se u zajedničkoj ligi ili se priključiti natjecanju u susjednim zemljama Crnoj Gori i BiH. Ovako prenesena izjava dobar je uradak novinara koji je uspio zainteresirati javnost, ali i napraviti štetu u pokušaju uvođenja reda i rada u ŽNS. U tim klubovima imam prijatelja, nekadašnjih suigrača i sadašnjih suradnika koje nipošto ne bi želio izgubiti. Posebno razumijevanje imam prema braniteljima i bivšim logorašima čije rane najsporije zarastaju, te i njih molim da prihvate moju ispriku. Dakle, moja izjava imala je sasvim drugačiju poruku, poruku upućenu uvijek istim manipulatorima bilo da se radi o gospodarstvu, politici, sportu ili nečem drugom, znajući da uprave klubova radi načina financiranja i opstanka neće imati hrabrosti suprotstaviti se njihovim provjerenim metodama ucjena. Uvjeren sam da vremena tolerancije ovakvih rabota ostaju polako iza nas što pokazuje većina legalnih članova Skupštine ŽNS i većina nogometnih klubova ali i državnih institucija zaduženih za funkcioniranje pravne države. Od mnogih članova uprava i samih igrača koji su pod ovakvim okolnostima morali podržati održavanje Skupštine ŽNS kako su taj skup u Mlinima organizatori nazvali, čuo sam riječi kajanja i srama. Sve ovo nažalost nema veze sa sportom i “fairplayem” koji bi ga morao krasiti. Cilj ove zavade unutar ŽNS je doći do podrške na prijevaru izabranom vodstvu HNS upravo glasom “navodnog delegata” ovog ŽNS, za iduću izbornu skupštinu HNS-a.  Ovim putem bi zamolio sve klubove naše županije da još jedanput razmisle da li je naše prijateljstvo, zajedništvo i sportski duh vrijedno žrtvovati za interes onih koje malo tko u hrvatskoj javnosti još podržava. – pojašnjava Skokandić što je zapravo htio poručiti dodajući kako se u ovakvim prilikama često rabi Domovinski rat u kojem je on osobno dao značajan doprinos obrani ovog područja izradom i isporukom oklopnog transportera Majsan, održavanjem i opremanjem brodova Odreda naoružanih brodova, izradom raznih bojovnih sredstava i oprema.

Zahtjev HDZ-a Konavala za ostavkom, istiće među ostalim Frano Skokandić  ne želi komentirati držeći kako se napadom na njega žele skrenuti pozornost sa osnovnog oproblema – zavadu unutar županijskog nogometnog saveza, održavanje nelegalne skupštine ŽNS u Mlinima, odnosno opstruiranje funkcioniranja pravne države.

Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Izjava je dobar uradak novinara

Komentari su zatvoreni.