Dolazi povjerenik

Prošlo je mjesec dana od rasformiranja vijeća Grada Korčule koje nije do 31. prosinca prošle godine izglasalo proračun, kao ni privremenu mjeru o financiranju, i Grad živi u situaciji čekanja rješenja.

Prema podacima gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića čeka se imenovanje povjerenika koji bi u roku od 60 dana trebao raspisati nove izbore za gradsko vijeće.

Prema kronologiji događanja gradonačelnik napominje da je 07.siječnja ove godine upoznao Ministarstvo uprave RH o tome što se dogodilo.

Zatim je par dana kasnije podnesen upit i Ministarstvu financija koji se još nisu oglasili, i čekanje u veliko otežava situaciju života i rada zaposlenika i gradskih institucija i ustanova koje žive od gradskog proračuna.

Nadali smo se spasonosnom datumu 20 siječnja ove godine, kaže Duhović kada se na sjednici Vlade RH očekivalo imenovanje povjerenika,i nije se dogodilo.

Gradonačelnik dan kasnije 21.siječnja upućuje predsjednici Hrvatske vlade Jadranki Kosor pismo s molbom da se priđe bržem rješavanju problema ove otočke gradske zajednice zbog nemogućnosti financiranja osnovnih funkcionalnih zadaća prema korisnicima.

Prošla je još jedna sjednica vlade bez konkretnog odgovora ili odluke jadikuje Duhović , da bi 01. veljače stigla obavijest iz ministarstva da je predsjednica vlade uputila zahtjev Grada Korčule nadležnom ministru Mlakaru pod nazivom hitno s naputkom da se pitanje Korčule stavi na dnevni red.

Gradonačelnik Korčule smatra da je ovako vremenski dugo čekanje povjerenika Vlade veliki propust, ne mireći se ni s odlukom Gradskog vijeća o neprihvaćanju proračuna.

To je politička volja gradskih vijećnika kaže Duhović, ili način kojim su htjeli rušiti gradonačelnika, a srušili gradski život. Vijećnici su mogli na puno drugih načina riješiti novonastalu situaciju, a o smjeni gradonačelnika oni tim potezom i nisu odlučivali. Što su htijeli, znat će se uskoro kroz političke promidžbe novih kandidata za sastav Gradskog vijeća, kaže Duhović.

I neslužbeno saznajemo da bi Korčula ipak do kraja ovoga tjedna mogle imati povjerenika. 

Nikola  Perić

Pošalji dalje:

5 komentara “Dolazi povjerenik

 1. crni (Uredi)

  Iako nisam član nijedne političke opcije mišljenja sam da su pojedini gradski vijećnici koji nisu podržali proračun ovim potezom pokazali zrelost, vjerodostojnost i ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo te da im je, upravo suprotno, stalo do njihovog grada. Ljudi, mene ne zanimaju politiziranja, pogodovanja i obećanja nego konkretni potezi koji će pokrenuti stvari.Nebitno je koje na vlasti, treba radit a kad se radi rezultati se vide.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Bepina (Uredi)

  Pa dobro što se još mora dogodit pa da Gradonačelnik lipo, mirno, gospodski ponudi svoju ostavku Koliko ćemo još svi skupa biti taoci ove sapunice?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. kukumica (Uredi)

  Pa nije sapunica vec regularna procedura. E sad sto smo se tu nasli i je li to sapunica, ne znam. Nadam se da nije. Nekako mi je ponizavajuce da smo kolateralne zrtve sapunice. Izabracemo novo gradsko vijece. Itd. Ono sto mene ljuti je osjecaj svaki put kad idem na izbore, ja nemam pravog izbora, vec vagam sto bi bilo manje zlo. Ja bih upravljanje gradom dala korculanskim zenama. Pogledajte njihove domove, kuzine, ves na tiramoli, radne navike, ma judi na njima svijet stoji i kad predju osamdesetu u njima ima snage za pomerit Pejesac. Lijepo bi to bilo kad bi bilo ali biti nece. p.s. nikad nisam bila , nit cu biti feministica. Ovo mi zdrav razum kaze.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Bepina (Uredi)

  E Kukumica moja svaka ti je na mistu ma kad neće žene da se kandidiraju. One što imaju pameti i force vidu u koji bi “kupus” upale, a one što nimaju to ništa činu kuco,stoju doma i dvoru muža.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.