Odluka Vlade RH – Povjerenik je Abel Brčić

Kako stoji na internet stranicama Vlade RH: “Vlada je donijela Rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Korčule, Općinskog vijeća Hum na Sutli, Općinskog vijeća Općine Klenovnik i Općinskog vijeća Općine Saborsko, temeljem odredbe članka 84. stavka 1. točke 6. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Naime, u Gradu Korčuli i navedenim općinama u zakonom određenom roku nije donijet proračun, odnosno odluka o privremenom financiranju, pa su se stoga stekli zakonom propisani uvjeti za raspuštanje Gradskog, odnosno Općinskog vijeća.

Isto tako, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju povjerenika Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Korčule, te povjerenika za svako od gore navedenih općinskih vijeća. Povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Korčule imenovan je Abel Brčić, Davor Krajačić imenovan je povjerenikom za Općinsko vijeće Općine Hum na Sutli, Danijel Bunić povjerenikom Općinskog vijeća Općine Klenovnik, a Tomislav Špehar povjerenikom Općinskog vijeća Općine Saborsko. Odredbom članka 86. stavka 1. točke 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, utvrđeno je da će Vlada Republike Hrvatske, kada raspusti predstavničko tijelo, imenovati povjerenika Vlade Republike Hrvatske u toj jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave. Dužnost je povjerenika osigurati ostvarivanje prava i obveza građana i pravnih osoba u toj jedinici do uspostave njezinih predstavničkih tijela, a ovlast povjerenika prestaje danom konstituiranja tijela.”

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/priopcenja_za_javnost/2011/veljaca/priopcenje_sa_106_sjednice_vlade_republike_hrvatske

Pošalji dalje:

15 komentara “Odluka Vlade RH – Povjerenik je Abel Brčić

 1. hihihi (Uredi)

  ma za boga milega,oli abel ni bi 2009. kandidat za županijsku skupštinu na listi hdz-a i hss-a?kakav Hsls?a možda sutra bude član i Sdp-a
  svaka čas profesore,lip primjer dajete učenicima

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. viva (Uredi)

  Rodjen je 1956. godine u Žrnovu. Slikarstvom se bavi od 1974. Diplomirao je na pedagoškoj akademiji u Splitu 1978. u klasi prof. Ante Kaštelančića.
  Radi kao likovni pedagog u osnovnoj školi u Korčuli.
  Od 1986. član je njemackog udruzenja “Savez za slobodnu umjetnost” (Bund für freie angewandte Kunst) u Darmstadtu.

  Od 2004. član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika – HULU. Prvu samostalnu izložbu imao je u Korčuli 1980., i od tada do danas aktivno izlaze na mnogim samostalnim i skupnim izložbama.
  Prikazuje otočke krajolike, marine, dalmatinski pejsaž.
  Tehnike kojim se najčešće služi su ulje, pastel, akvarel a u zadnje vrijeme i akril.
  Radovi mu se nalaze u privatnim zbirkama širom svijeta.
  ………

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. badija (Uredi)

  E ovo je stvarno neviđeni cirkus,SRAMOTA da nemože bit veća!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. hihihi (Uredi)

  fizičaru
  krivo si to izračuna,jer hdz ne gubi ništa sa tim gospodinom,jer je isti,koliko ja znam,član HSS-a!osim ako se u međuvremenu ni upisa u ligu

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. FIZIČAR (Uredi)

   E moj hi,hi,hi…dotični gospodin je bio u HSLS-u do prin neki dan. Demokratski je da povjerenik ne bude ni u kojoj stranci. Kad bi se upisa u ligu, neki bi se ispisali pretpostavljam. Gospodin nikada nije bi u HDZ-u, vjerovatno je ovo uvjet da uđe.Mora platit ulaznicu. Dio SILE X iz HDZ-a je da prijedlog sa dožupanom.Ovo je i HDZ-u i HSS-u veliki autogol.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. viva (Uredi)

  Izgleda da je Vladi RH povjerenika predložio gradonačelnik 🙂

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. joker (Uredi)

  Šta ste izgadili jadnog čovjeka. Kakav bio da bio, biti će bolji od bivšeg Vijeća (makar u pogledu formalne edukacije)…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. sokol (Uredi)

  Nažalost da bilo ko dođe na njegovo mjesto već bi ga se unaprijed ocnilo.Pitam se samo kad se i ponove izbori a rezultati budu približno isti i kad ni lijevi ni desni ne budu imali većinu koliko će proći vremena da nam opet zatreba neki novi povjerenik.Takvi kakvi smo bolje i ne zaslužujemo.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. brokin (Uredi)

  Madiaveli!
  Neke jude u Korčuli ne treba dodatno provjeravat.Oni su provjereni za sva vrimena.Iza njih stoji uvik dobitna kombinacija,bez obzira na uniformu koju su nosili ili od nje još uvik ubiru poene i prosperiraju.
  Niko dotičnom “budučem” povjereniku ??? nemože osporit njegove vrjednosti u crtanju i likovnom znanju.Ali zapitajmo se; “jeli to ONO VAŽNO ZA NAŠ GRAD!!” ?Možda i je, jer ovaj grad triba drugačije izgledat,drugačiju sliku na svojoj lektimaciji imat ili treba da nestane i pretvori se u povjerenikov likovni izričaj.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. nikolašica (Uredi)

  Evo zašto nema Korčulana u gradskom vijeću Korčule,Pa ko je spreman da ga blate prije nego li uopće stupi na dužnost.Onaj kome to ne smeta drži se one : “Psi laju,a karavane prolaze” ili prevedeno na praktično : radio ne radio ista plaća kuri.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.