Osnovana Udruga za promicanje vinske kulture “PAMPINATA”

PUPNAT – Nakon dvije godine druženja i biranja najboljih bijelih i crnih vina u petak 28.01.2011. u restoranu “Pagar” u Pupnatu održana je osnivačka skupština Udruge ”Pampinata”.

Osnovni cilj Udruge je okupljanje i organiziranje članova radi unapređenja vinogradarske i vinarske proizvodnje. Isto tako sudjelovanje, poticanje i promicanje razvoja i kvalitete vinskog, gastronomskog, ekološkog i etno turizma.

Djelatnost Udruge će se odvijati :

  • organiziranjem stručne pomoći, predavanja i savjetovanja iz područja proizvodnje grožđa,vina i proizvoda od grožđa i vina,
  • suradnjom s istovrsnim i sličnim udrugama i pojedincima radi izmjene iskustava i novih saznanja,
  • organiziranje stručnih putovanja i posjeta naprednim proizvođačima,
  • organiziranje, ocjenjivanje i biranje najboljih bijelih i crnih vina, te, ostale djelatnosti navedene u Statutu.

Na osnivačkoj skupštini izabrana su tijela udruge: za predsjednika Udruge Nikola Stanišić; dva dopredsjednika Mirko Posa i Marko Farac; tajnik Dario Tvrdeić; blagajnik Ante Violić. Svi navedeni, uz Teu Pošu i Paulinu Šain, izabrani su u Upravni odbor. U Nadzorni odbor izabrani su Ante Tvrdeić, Petar Šain, Nikola Poša. Pored prisutnih Pupnaćana ovu manifestaciju su uveličali svojom prisutnošću: Perica Žuvela, koji je prisutne u sat vremena predavanja nastojao uvesti u svijet vina iz Orebića i Pelješca, dragi prijatelji gospoda Marija Mrgudić i Boris Mrgudić sa svojim gostima iz Lumbarde te gospođa Maja Cebalo. Oni su ujedno bili i članovi ocjenjivačkog suda u biranju najboljeg vina, berba 2010.

Za ocijeniti je bilo 23 vina, od toga 12 bijelih i 11 crnih. Diplomu za najbolje bijelo vino dobio je Nikola Poša-Miki, a za crno Petar Šain. Ova manifestacija je završila večerom,vinom i pjesmom.

IZVOR: SLUŽBENE STRANICE GRADA KORČULE

Pošalji dalje: