Antifašisti HDZ-u: Ne dirajte spomenik

BLATO – Najodlučnije odbacujemo inicijativu OO HDZ-a Blato i namjeru da se na bilo koji način i u bilo kojem pogledu mijenja izgled spomen-obilježja u mjesnom parku. Također, u interesu cijelog mjesta, tražimo od OO HDZ-a Blato da povuče inicijativu redizajna spomen-obilježja u mjesnom parku, te se protivimo njegovu oskvrnuću i rušenju.

– U slučaju ignoriranja naših zahtjeva bit ćemo spremni okupiti još veći skup mještana Blata, s namjerom da ih se detaljno upozna o nečasnoj i sramotnoj inicijativi i pokušaju devastiranja spomen-obilježja u mjesnom parku, a koji je povijesni spomenik posvećen svim ‘slobodnim pokoljenjima’ Blata.

– Ako ni to ne urodi željenim rezultatom, o istome ćemo obavijestiti i upoznati najviše državne strukture, predsjednicu Vlade Jadranku Kosor, predsjednika Hrvatskog sabora Luku Bebića i predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića, te sve političke stranke i sve medije u Hrvatskoj”, javna je poruka i upozorenje sa skupa koji je organizirao Općinski odbor Saveza antifašističkih boraca Blata u koordinaciji s općinskim odborima SDP-a, HNS-a i HSS-a Blata.

Skup je održan u koncertnoj dvorani Doma kulture u Blatu na temu “Inicijativa OO HDZ-a Blato o redizajnu spomen-obilježja u Velom parku”, a nazočili su mu brojni članovi i simpatizeri “koordinacije” SAB-a i oporbenih političkih stranaka Blata.

tekst i slika: Dinko OREB – SLOBODNA DALMACIJA

Pošalji dalje:

4 komentara “Antifašisti HDZ-u: Ne dirajte spomenik

 1. cipal (Uredi)

  Kad je završio Drugi svjetski rat, svi su zaboravili na Prvi svjetski rat.
  Kad je završio Domovinski rat, bilo bi logično da se stavi točka na Drugi svjetski rat.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Miriam (Uredi)

  Ako svi stvarno na taj nacin zaboravljaju ono cemu nas povijest uci, ne treba se cuditi sto redovito ponavljaju stare greske.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Miriam (Uredi)

  Odlicna argumentacija. Drugih mogucnosti ucenja nema, zar ne?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.