Djeca spasila maskiranu Korèulu

Active ImageKorèula je ove godine bez onih poznatih maškaranih plesova i priredbi koje su ovaj grad proslavile u prošlosti i doveli u èlanstvo Meðunarodnih karnevalskih gradova Europe.

Veæ godinama pokladne obièaje organizira i vodi Korèulanski karnevalski klub «Bonkuloviæi».

Korèula je ove godine bez onih poznatih maškaranih plesova i priredbi koje su ovaj grad proslavile u prošlosti i doveli u èlanstvo Meðunarodnih karnevalskih gradova Europe.

Veæ godinama pokladne obièaje organizira i vodi Korèulanski karnevalski klub «Bonkuloviæi». Nažalost unazad nekoliko godina grad je ostao bez jedinog odgovarajuæeg prostora za takve priredbe, a hoteli su neprikladni i preskupi da bi se otvarali za samo jednu plesnu veèer tjedno, obièno subotom.

 

 

Bonkuloviæi su nemoæni, ipak æe se jedina ovogodišnja masovnija manifestacija održati na gradskom trgu na pokladni utorak kada æe biti suðenje krnovalu.

 

Sreæom tradicija se nastavlja kod najmlaðih Korèulana. Zahvaljujuæi lijepom vremenu svakodnevno se primjeæuju grupe djece iz Djeèjeg vrtiæa èija je mašta neiscrpna i zato nikada ne prepuštaju priliku maskirati se u najdraže likove iz crtiæa ili bajki, a šetnjom po gradskim ulicama i trgovima mame pažnju maskama, šarenilom i veselim bojama.

 

Prema rijeèima ravnateljice Fani Ivelja, u vrtiæu postoje skupine podijeljene na dob, od jedne do tri godine života, i druga je skupina od 3 do 6 godina. Svake se godine šije nova roba uz pomoæ roditelja, teta iz vrtiæa pa i djece.

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: