ATHENA u Korèuli

Active ImageSinoæ je u Korèulansku luku uplovio prvi ovogodišnji turistièki putnièki brod ATHENA s 52 amerièkih turista za koje je danas organizirano razgledanje kulturnih i povijesnih znamenitosti Korèule.

Sinoæ je u Korèulansku luku uplovio prvi ovogodišnji turistièki putnièki brod ATHENA s 52 amerièkih turista za koje je danas organizirano razgledanje kulturnih i povijesnih znamenitosti Korèule.

 

Unatoè prohladnom vremenu "amerikanci" su imali i panoramsku šetnju izrazivši zadovoljstvo i pohvale na ovako lijepi kameni grad. Pokazali su i posebnu zainteresiranost za ime Marka Pola, vidjevši njegovu rodnu kuæu.

Ovaj prvi ovogodišnji "ploveæi hotel" plovi pod zastavom Malte i pripada luci Valletta.

Prema informaciji iz Luèke ispostave njegov dolazak je gotovo mjesec dana raniji nego prošlogodišnje, a prema pristiglim rezervacijama veæ je Korèula prihvaæena kod putnièkih agencija kao vodeæa Jadranska luka, odmah poslije Dubrovnika, jer æe je posjetiti sidrenjem i prevezom preko 70 turistièkih plovila.

 

Brod æe u nedjelju ujutro isploviti prema Neumu. Zanimljivo je spomenuti da na njemu plovi i nekoliko pomoraca s otoka Korèule, dok je i zapovjednik broda korèulanin Zdravko Barèot.

 

 

Active Image

Pošalji dalje: