Protest taksista

Active ImageNajfrekventniji obilježeni pješaèki prijelaz u gradu Korèuli je pored autobusnog kolodvora, kojega moraju koristiti mnogobrojni pješaci (posebno uèenici osnovne i srednje škole ) da bi došli do autobusa ili zgrade ACI marine, te trgovaèkih radnji.

Najfrekventniji obilježeni pješaèki prijelaz u gradu Korèuli je pored autobusnog kolodvora, kojega moraju koristiti mnogobrojni pješaci (posebno uèenici osnovne i srednje škole ) da bi došli do autobusa ili zgrade ACI marine, te trgovaèkih radnji.

 

Nažalost, prijelaz je veæ dugo vremena parkiralište, veæinom taksi vozila za koja je preko puta spomenutog prijelaza centralno stajalište s 13. obilježenih mjesta koja su stalno zauzeta privatnim osobnim vozilima èiji vlasnici i ne plaæaju parkirališni prostor.

Taksisti su preko svoje udruge tražili intervenciju Gradske uprave koja im je izdala koncesiju, te prometne policije i komunalnog redara.

 

 

Nažalost, kaže Donko Milat potpredsjednik udruženja taksi vozaèa, višemjeseèna dogovaranje o tome tko je nadležan za prekršitelje prouzroèila su svakodnevnu pojavu: Taksi vozaèi u znak protesta ostavljaju svoja vozila na pješaèkom prijelazu èekajuæi barem odgovor pješacima koji se sa strahom pitaju: Kako dalje?, a taksisti nemaju osnovne uvjete svoga radnog mjesta.

Nemaju ni pješaci, pa ni trgovci u zgradi ACI marine, jer se do njih može doæi preskakajuæi stare obješene lanèane prepreke koje su odavno postale ruglo Korèule ,poznate kamene ljepotice. 

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: