Gostovalo Kazalište mladih iz Splita

Active ImageU petak (07. ožujka ove godine) održana je u Korèulanskoj kino dvorani Liburna kazališna predstava „Mali Libar Marka Uvodiæa Spliæanina“ u izvedbi Gradskog kazališta mladih iz Splita.

U petak (07. ožujka ove godine) održana je u Korèulanskoj kino dvorani Liburna kazališna predstava „Mali Libar Marka Uvodiæa Spliæanina“ u izvedbi Gradskog kazališta mladih iz Splita. 

Ova je predstava izvedena u organizaciji Centra za kulturu Korèula u kojoj su glumci: Vladimir Davidoviæ, Silvana Staniæ, Josip Zovko, Filip Radoš i Franko Strmpotiæ nasmijali publiku Uvodiæevoj posveti starome Splitu iz 1900. godine u kojoj su i Korèulani pronašli puno sliènosti iz sadržaja predstave i dogaðaja na sudu gdje svoja prava na smiješan istinit naèin traže zavaðeni supružnici, te jedan seljak kojemu je bio ukraden pijetao.

A suze i smijeh izazvali su i sudac i advokat koji su opet na svoj naèin izigravali ošteæene. 

Redatelj ove predstave je Vanèa Kljakoviæ koji inaèe veæi dio godine živi i stvara na otoèiæu Vrniku u blizini Korèule. Ova je predstava postigla i veliku popularnost snimanjem i prikazivanjem na TV još 1997. godine.

 

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: