Gradonaèelnik primio Maria Todoroviæa

kakav otac takav sinU Gradskoj vijeænici u Korèuli održana je sveèanost uz prijem plivaèa Maria Todoroviæa kojega je u ime Korèule pozdravio gradonaèelnik Mirko Duhoviæ sa suradnicima. Èestitao je mladom…

U Gradskoj vijeænici u Korèuli održana je sveèanost uz prijem plivaèa Maria Todoroviæa kojega je u ime Korèule pozdravio gradonaèelnik Mirko Duhoviæ sa suradnicima. Èestitao je mladom korèulaninu koji je nakon 1956. godine (iz vremena Vinke Jerièeviæ  koja je na Olimpijadi u Melburnu bila èetvrta na 100 m prsno) vratio Korèuli nekadašnju slavu, jer poznato je da je KPK (Korèulanski Plivaèki Klub) stvorio i  rekordera u plivanju Andra Depola prvaka Europe 1964. godine delfinovim stilom), a mnogi su vaterpolisti sudjelovali i osvajali najveæa odlièja na Europski, svjetskim i olimpijskim igrama.

Mario Todoroviæ je roðen u Korèuli 11. listopada 1988. godine, i veæ je sa šest godina plivao u KPK osvajajuæi stalno najbolja mjesta na natjecanjima sve do 16 -te godine života kada prelazi u Zagreb na nastavak školovanja (pohaða kineziološki fakultet u Zagrebu) gdje postaje èlan Mladosti i svakim je danom sve bliži svjetskoj eliti.

UZ mnoga pitanja na prijemu kod gradonaèelnika Mario je odgovarao pametno i prepoznatljivo kao i njegovi prethodnici koji su svoj talent takoðer pretvarali u dobre plivaèe, ali uvijek s osjeæajem i dugom prema rodnoj Korèuli.

 Ova 2007. godina mu je donijela drugo mjesto na Europskom i sedmo na svjetskom prvenstvu.Rekao je da svakodnevno pliva 10 do 12 km, i zbog uvjeta u bazenima u Hrvatskoj bio je u najkvalitetnijim bazenima Amerike u sijeènju ove godine skupa s Hrvatskom reprezentacijom  u sastavu: Sanja Jovanoviæ, Smiljana Marinoviæ, Iva Grivièiæ, Duje Draganja, Ivan Toliv, Mario Delaè, Vanja Rogulj, Dominik Straga i ostali èlanovi seniorske reprezentacije kao i mlade nade.

I te su pripreme omoguæile vrlo dobre Europske i svjetske rezultate.

Iako je postigao dobre rezultate u malim bazenima, kaže da u njima nema tehnike, koliko u veæim bazenima, nego se traži snaga, a mi imamo i jedno i drugo rekao je Mario Todoroviæ.

Na pitanje: Može li Korèula raèunati na njegov povratak kada se dobije zatvoreni bazen, odgovorio je da je o tome rano govoriti, ali ne zaboravlja ni mali otvoreni u kojemu Korèulani plivaju samo ljeti.

Mario Todoroviæ æe sigurno na Olimpijadi u Kini imati i drugu ulogu, jer je roðen u gradu Marka Pola koji je kao prvi Europljanin  prije 7 stoljeæa donio tajne života iz do tada nepoznatog Dalekog istoka.

Na prijemu je dobio i novèanu nagradu od 10 tisuæa kuna i kravatu s grbom Grada Korèule.

 

Active Image


Kakav otac takav sin
 

Active Image


Hvala Mario, s gradonaèelnikom i ocem Zlatkom
 

Active Image


Duško zna vezat kravatu

Pošalji dalje: