Ronioci oèistili podmorje

Active ImageEkološko ronilaèki klub Korèula sa svojim èlanovima oèistili su podmorje zapadne gradske rive i Puntina za nadolazeæu sezonu. Svake godine prije turistièke sezone u suradnji sa Turistièkom zajednicom grada Korèule èistimo podmorje na više gradskih lokacija.

Ekološko ronilaèki klub Korèula sa svojim èlanovima oèistili su podmorje zapadne gradske rive i Puntina za nadolazeæu sezonu. Svake godine prije turistièke sezone u suradnji sa Turistièkom zajednicom grada Korèule èistimo podmorje na više gradskih lokacija. Gdje je podmorje èisto rijetko se baca smeæe što je dokazala i ova akcija.

 

A tamo gdje smeæa ima na bacanje tamo se uistinu baca bez imalo grižnje savjesti – Kaže predsjednik ronilaèkog kluba Frano Fabris.

 

 

Ipak je izvaðeno desetak vreæa smeæa sa staklenim i plastiènim bocama, 10-ak kamenih stupiæa za «zaštitu» pješaka i nogostupa od vozila i tri velika brodska akumulatora. Ove godine i Luèka uprava je sudjelovala sa svojim osobljem u akciji èišæenja, kako je to lokacija gdje intenzivno pristaju brodovi i jahte.

 

 

Ronioci pred sezonu uistinu daju sve od sebe pa je tako prošli vikend èišæena uvala Mandraè ispred ACI marine, ovaj vikend spomenuta zapadna gradska riva, a slijedeæi vikend èisti se podmorje zapadne rive i Zakrjan.

 

Inaèe, mobitele i ostale osobne stvari pronaðene u moru vlasnici mogu preuzeti u virtualnim prostorijama kluba koje je ova udruga svojim radom uistinu zaslužila, ali realnost je kako jedine prostorije koje imaju su podmorje koje èuvaju i kažu – Te prostore nam nitko oduzeti ne može. Ali, žalosno je da uz svo smeæe koje smo oèistili nas još uvijek tretiraju kao ulièare.

OBAVIJEST SVIM LUBITELJIMA KORÈULE, PRIRODE I PODMORJA: U PETAK U 09:00 h SE ÈISTI PODMORJE ZAPADNE GRADSKE RIVE I POZIVAJU SE SVI KOJI MOGU POMOÆI U MORU, NA MORU I SA OBALE DA SE ODAZOVU OVOJ AKCIJI.

 

{gallery}052008/ronioci{/gallery}

Pošalji dalje: