Prvoprièesnici

Active ImageU prepunoj katedrali sv. Marka na blagdan svetkovine Presvetog  Trojstva održana je i velika sveèanost na kojoj je 35 korèulanske djece dobilo prvu Svetu Prièest, uz èestitke župnika don Frana Kuraje koji ih je pohvalio da su za vrijeme pripreme bili dobri, hrabri, bez straha…

U prepunoj katedrali sv. Marka na blagdan svetkovine Presvetog  Trojstva održana je i velika sveèanost na kojoj je 35 korèulanske djece dobilo prvu Svetu Prièest, uz èestitke župnika don Frana Kuraje koji ih je pohvalio da su za vrijeme pripreme bili dobri, hrabri, bez straha i pobožni. Sveèanost su u katedrali pratili i  njihovi roditelji, kumovi, prijatelji i brojni vjernici, meðu njima i turisti.

 

Mnoge su generacije prije Vas sjedile u ovim klupama, bile u ovoj bjelini, zanosno pjevali uz najsretniji dan u životu, mnogi su to sve zaboravili, kako su rasli više im Bog i Isus nisu bili potrebni, odustali su od onoga što im se nudilo, nemojte sebi to dopustiti, savjetovao je slavljenicima župnik don Frano Kuraja, uz napomenu:

Na vašemu krštenju su se i kumovi umjesto Vas odrekli zla i grijeha, sada to vi èinite pred zajednicom, roditeljima, kumovima, bakama i djedovima,  ako želite živjeti s Bogom, budite s njime, poželio im je župnik Korèule.

Nakon svih sadržaja ovog velikog dogaðaja, na trgu ispred katedrale je održan prigodni  "tratamenat" na kojemu su se poèastili s korèulanskim slatkišima i napitcima svi prisutni.

Slavljenici prvoprièesnici su se zatim okupili u župnoj dvorani gdje je nastavljeno njihovo druženje uz išèekivanje nadolazeæeg blagdana Tijelova kada æe opet skupa u prvoprièesnièkim haljinicama sudjelovati na procesiji. 

 

 

 

Active Image

 

 

Active Image

Pošalji dalje: