Završene 12. Igre otoka na Guadeloupeu

Active ImageZavršnom ceremonijom, dodjelom pehara i spektakularnim vatrometom u subotu kasno u noæi završene su 12.Igre otoka svijeta na Guadeloupeu. Ceremonija zatvaranja održana je na stadionu „Olimpique regional“ u Les Abimesu…

Završnom ceremonijom, dodjelom pehara i spektakularnim vatrometom u subotu kasno u noæi završene su 12.Igre otoka svijeta na Guadeloupeu. Ceremonija zatvaranja održana je na stadionu „Olimpique regional“ u Les Abimesu, na kojoj su uz mlade sportaše Mallorce, Elbe, Corfua, Wighta, Mayotte, Jersey, Cipra, Azora, Korzike, Martiniquea, Sardinije, Kanarskih otoka, Madeire, Sicilije i Guadeloupea sudjelovali i sportaši otoka Korèule.

Nakon što su  Predsjednika Organizacijskog odbora Cloude Thiboult i  Predsjednik Departmana Guadeloupea Victorin Lurel pozdravili i zahvalili svim sportašima i sudionicima, Predsjednik organizacije COJI-a  Pierre Santoni  zatvorio je ovogodišnje Igre,  po ocjeni mnogih sudionika, do sada najbolje organizirane, a  koje su domaæina koštale oko èetiri milijuna eura! Ove godine na njima je sudjelovalo oko  1280 mladih sportaša koji su se natjecali u petnaest sportova.

Ukupni pobjednici su sportaši Sardinije sa 110 osvojenih bodova, drugi su prošlogodišnji pobjednici Kanarski otoci sa 105, a treæa je Madeira    najveæe iznenaðenje sa 88 bodova, koja je domaæinu Guadeloupeu za tri boda otela treæe mjesto. Prije spektakularnog vatrometa koji je oznaèio završetak ove velike sportske manifestacije predstavnici Guadeloupea predali su zastavu COJI-a izaslanstvu talijanskog otoka Elbe koji æe krajem svibnja 2009.g. biti domaæin 13.Svjetskih otoèkih igara. Naši su u konaènom redoslijedu petnaesti sa devet osvojenih bodova, za što im je od strane organizatora dodijeljen lijepi pehar. Zadnjeg dana Igara u Basse Terreu nastupili su još naši stolnotenisaèi  u pojedinaènoj konkurenciji ali nitko od njih nije prošao svoju skupinu. Nastupio je i naš skakaè u vis  Ante Padovan  skoèio je 178 cm, osam centimetara više nego na Korzici, što mu je bilo dovoljno za osmo mjesto.

Danas u nedjelju svi se okupljamo ovdje u Gossieru u Hotelu Creole Beach, gdje æemo  noæiti i boraviti do nedjelje poslijepodne kada odlazimo do petnaestak minuta udaljenog  aerodroma u Point a Pietru. Nismo jedini koji zbog prebukiranih letova moramo èekati do nedjelju, s nama æe zajedno preko Atlantika i sportaši sa Sicilije i engleskog Wighta. U nedjelju naveèer Air Franceom prelijeæemo Atlantik, a nakon noæenja  i jednodnevnog boravka u Parizu  avionom Croatia Airlinesa letimo za Zagreb  i Dubrovnik, te potom u noæi sa utorka na srijedu autobusom stižemo na Korèulu.  

Active Image

Active Image

Active Image

Active Image

Active Image

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: