Talijanski gumenjaci u Korèuli

Active ImageDanas je u Korèulansku ACI  marinu na plovidbi iz Italije uplovilo 35 gumenih brodica ZAR poznatih po izuzetnim maritimnim sposobnostima dužine od 5 do 8 metara. Èim su se privezali postali su atrakcija za korèulane i turiste.

Danas je u Korèulansku ACI  marinu na plovidbi iz Italije uplovilo 35 gumenih brodica ZAR poznatih po izuzetnim maritimnim sposobnostima dužine od 5 do 8 metara. Èim su se privezali postali su atrakcija za korèulane i turiste. Gumenjaci i njihova posada (160 ljudi) su èlanovi flote TransAdriatic Raid Boat koji borave po jedan dan na otocima Lastovu, Korèuli i Mljetu, i u ponedjeljak 02. lipnja ove godine se vraæaju istom rutom iz Lastova preko Vieste za Manfredoniju odakle su i krenuli 30. svibnja ove godine.

 

Predsjednik kluba nautièara Adventure Club iz Foggie gospodin Marcelo Cavalio je godinama prijatelj Korèule i njegova je ovo ideja kaže Mirko Viloviæ iz HTP Korèule, i zahvaljujuæi prijateljskoj ekipi iz ovog kluba u Korèulu uplovljava sve više talijanskih plovila, a ova flota je vjerojatna prethodnica brojnijim plovidbama  iz Italije prema Hrvatskim lukama i marinama.

Za ACI marinu u Korèuli su izrazili oduševljenje položajem uz samu povijesnu jezgru grada Korèule kao i brojnu uslugu nautièarima. I oni su sami izrazili zadovoljstvo vidjevši ispražnjenu cijelu sjevernu stranu da bi se njima omoguæio privez  i blizina obilaska Korèule.

Dobrodošlicu su im poželjeli TZ Grada Korèule, HTP i ACI marina.

 

U Korèuli je za sudionike turistièke flote organizirano i razgledanje kulturno-povijesnih znamenitosti.

 

Active Image

 

Active Image

Pošalji dalje: