Državno natjecanje „Sigurno u prometu“ 2008.

Active ImageProteklog vikenda u Splitu je održano državno natjecanje na kojem su sudjelovale ekipe 21 županije i Grada Zagreba. Dubrovaèko-neretvansku županiju zastupali su: uèenice Tina Skokandiæ i Danijela Skokandiæ te uèenici Jakov Bakariæ i Borna …

Active ImageProteklog vikenda u Splitu je održano državno natjecanje na kojem su sudjelovale ekipe 21 županije i Grada Zagreba.Dubrovaèko-neretvansku županiju zastupali su: uèenice Tina Skokandiæ i Danijela Skokandiæ te uèenici Jakov Bakariæ i Borna Bokšiæ iz Osnovne škole Petra Kanaveliæa iz Korèule, kao jedina ekipa koja predstavlja županiju u kojoj su svi uèenici iz jedne škole. 

Nakon polaganja tri pismena testa iz poznavanja prometnih znakova, pravila u prometu na cesti i raskrižjima, te poznavanja opasnosti na cesti pristupilo se vožnji na poligonu. Kroz tri razlièita poligona uèenici su pokazali svoje umijeæe vožnje na dva kotaèa.Uèenici naše županije i škole osvojili su kao ekipa treæe mjesto iza Splitske i Brodsko-posavske županije što je do sada najbolji plasman naših predstavnika.Uèenica Tina Skokandiæ zauzela je drugo mjesto u konkurenciji djevojèica, a Borna Bokšiæ drugo mjesto u konkurenciji djeèaka, pa su tim uspjehom osvojili i mjesto u èetveroèlanoj ekipi Hrvatske koja æe sudjelovati 28. rujna na Evropskom prvenstvu u Ljubljani zajedno sa dvoje uèenika iz Osjeèko-baranjske županije.

Vrijedno je istaknuti da su od èetvero predstavnika hrvatske ekipe na Evropskom natjecanju dvoje iz naše škole, te je uspjeh još znaèajniji. Njihov mentor prof. Ivan Grbin uz pohvale svojoj ekipi naglašava da je ovaj uspjeh rezultat reda i velikog rada koji je vladao tijekom ove, a i prijašnjih godina za vrijeme priprema, pa uspjeh nije sluèajan iako nas je ugodno iznenadio visok plasman u sve tri kategorije.

Važno je istaknuti da ovakva natjecanja podižu svijest prometne kulture, èime se preventivno djeluje prvenstveno na najmlaðe uèesnike, našu djecu, koja su vrlo èesto stradalnici na cestama.

 

Active Image

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: