Pjevaèki zbor Svetoga Antuna

Active ImageU sklopu obilježavanja svetkovine Svetog Antuna Padovanskog zaštitnika istoimenog Gradskog kotara, veæ 13 utoraka održava se predveèer sveta misa na Glavici Svetoga …

U sklopu obilježavanja svetkovine Svetog Antuna Padovanskog zaštitnika istoimenog Gradskog kotara, veæ 13 utoraka održava se predveèer sveta misa na Glavici Svetoga Antuna gdje je i crkva (iz 18. stoljeæa) do koje se dolazi kamenim stepeništem od 101 stepenice izmeðu stoljetnih èempresa. 

I zadnjeg ovogodišnjeg utorka poslije redovite mise održan je koncert Zbora mladih "Sveti Antun" osnovanog 2000. godine kojega vodi Jerkica Matiæ, s èlanovima od predškolskog uzrasta do završnih razreda OŠ, a ove se je godine pridružilo i nekoliko uèenica srednjoškolki, tako da ih zbor ukupno broji 28, i svi su iz podruèja kotara Sveti Antun. Ponosito pokazuju I prepoznatljive majice s likom sveca, zaštitnika i prijatelja djece, koje im je poklonio župnik Korèule don Frano Kuraja. Zbor pjeva i sviraju pod vedrim nebom, gdje su ovogodišnjeg zadnjeg utorka oduševili posjetitelje, meðu njima i brojne turiste kojima je ova glavica uz duhovni postala omiljeni izletnièki punkt. 

Kako kaže voditeljica zbora. sve je spremno i za nastup u petak, 13. lipnja ove godine na svetkovinu sveca zaštitnika i prijatelja djece, i njihov æe zbor pjevati uz puèku misu.

 

 

Active Image

Pošalji dalje: