Posjet malih Kineza našem gradu

Active ImageU kolovozu prošle godine, toèno godinu dana prije poèetka ovogodišnjih Olimpijskih igara, šestero uèenika osnovne škole Petra Kaneveliæa,u pratnji nastavika B. Æurkoviæa i M. Žuvele, posjetili su ljetni…

U kolovozu prošle godine, toèno godinu dana prije poèetka ovogodišnjih Olimpijskih igara, šestero uèenika osnovne škole Petra Kaneveliæa,u pratnji nastavika B. Æurkoviæa i M. Žuvele, posjetili su ljetni kamp u Pekingu u sklopu projekta Od srca srcu – Heart to Heart.

Projekt je zamišljen kao razmjena mladih iz svih zemalja sudionica Olimpijskih igara. Osnovna škola Petra Kanaveliæa izabrana je kao predstavnik Hrvatske, zahvaljujuæi poveznici Marko Polo -Korèula – Kina.

Škola Minority Union izabrana je kao partner škola našoj, te æe ove godine oni biti ti koji æe bodriti sportaše iz Hrvatske i posjetiti ih u Olimpijskom selu. Protekli tjedan imali smo ih èast ugostiti u našem gradu i nadamo se, uzvratiti istom ljubaznošæu i gostoljubivošæu kakvom su oni ugostili nas za našeg boravka u Pekingu.

Nastojali smo im pokazati što je moguæe više u tih sedam dana, zadiviti ih našim ljepotama i kulturnim atrakcijama. Po dolasku u grad primio ih je gradonaèenik Mirko Duhoviæ. Imali su priliku biti ugošæeni u našoj školi, a na Sv. Justini im je pripremljen i program dobrodošlice u kojem su sudjelovali uèenici i uèiteljice iz naše škole, te iz podruènih škola Raèišæe i Lumbarda. U sklopu jednodnevnih izleta obišli smo Dubrovnik, Mljet, Orebiæ, Badiju, Lumbardu te napravili ðir po otoku. Naravno da su vidjeli i našu Morešku, koja ih je posebno dojmila.

Vjerujemo da æe sa sobom u Kinu ponjeti lijepa sjeæanja na nas i naš grad, i da æe se ova naša suradnja i dalje nastaviti. Posebno smo ponosni što su dva mala Kineza otkrila èari kupanja , po prvi put. A ne sumnjamo da æe i našim olimpijcima prenjeti dio svojih sjeæanja s ovog puta

Active Image

Pošalji dalje: