Slovenska grupa Turbo angels osvojila Grand prix Marko Polo festivala

Marko Polo Fest 2008Grand prix trinaestog po redu  meðunarodnog Marko Polo festivala, plaketu s likom najpoznatijeg svjetskog putnika, zlatni lanèiæ i 100 litara korèulanskog…

Grand prix trinaestog po redu  meðunarodnog Marko Polo festivala, plaketu s likom najpoznatijeg svjetskog putnika, zlatni lanèiæ i 100 litara korèulanskog Marko Polo pošipa,  osvojila je slovenska grupa Turbo angels s pjesmom Riba ribi grize rep, autora glazbe i teksta Ivana Šegedina. 

Nagrada struènog ocjenjivaèkog žirija pripala je Vinku Coci, pjevaèu koji je od samih poèetaka svojim imenom stao iza Marko Polo festivala, dok je utirao put i tražio svoje mjesto pod suncem hrvatske festivalske estrade.  

Nagradu publike osvojio je veteran hrvatske estrade Ðorðe Peruzoviæ sa pjesmom «Korèulanske kale» za koju je tekst i glazbu napisao Neno Viloviæ. Druga nagrada žirija pripala je Šimi Jovanovcu i pjesmi «Pjevaj Slavonijo».

Klapa Luka Ploèe i pjesma «Stari dida moj» osvojila je  drugu nagradu publiki, a za najbolji scenski nastup, interpretaciju i najboljeg debitanta proglašeni su: grupa Energy, Zrinka i grupa Pagani iz Zadra. U treæoj super finalnoj veèeri za festivalski Grand prix natjecalo se 26 pjevaèa. Prema mišljenju Nenada Viloviæa, umjetnièkog direktora festivala, ove je godine napravljen veliki glazbeni i scenski iskorak, a jednostavnost glazbenog i tekstualnog izrièaja koji iz godine u godinu producira festival stvorili su novi glazbeni stil na hrvatskoj glazbenoj estradi  koji se može nazvati:»Škola korèulansko-dalmatinske glazbene naive».  

Rijeè je o jednostavnim pjesmama sa jednostavnim tekstom koje odmah ulaze u uho i zapale slušatelja. Takvim putem festival treba krenuti dalje-smatra Viloviæ.

 

Nakon degustacije i ocjenjivanja najboljih hrvatskih vina proglašen je šampion festivala-    «Graševina ledena berba 2006», proizvoðaèa  Kutjevo d.d. Prvu nagradu u kategoriji crnih vina osvojio je «Zlatni Marko Polo» iz Vinarije Milièiæ d.o.o. Potomje. 

 

Active Image

Pošalji dalje: