Thompson zapalio Korèulu

Active ImageMarko Perkoviæ Thompson, dvosatnom svirkom pred tri tisuæe obožavatelja, na tijesnoj ljetnoj pozornici hotel Park, zapalio je usnulu, turistièki depresivnu Korèulu i dobrom atmosferom, bez ijednog ekcesa, porukama ljubavi prema obitelji i …

 Thompson, karizmatièni pjevaè kojemu neki gradovi otkazuju gostoprimstvo, u Korèuli održao „pastoralni koncert“

 

Marko Perkoviæ Thompson, dvosatnom svirkom pred tri tisuæe obožavatelja, na tijesnoj ljetnoj pozornici hotel Park, zapalio je usnulu, turistièki depresivnu Korèulu i dobrom atmosferom, bez ijednog ekcesa, porukama ljubavi prema obitelji i domovini, stvorio pozitivnu vibru meðu publikom koja se u Korèuli dugo, pa možda i nikada do sada, nije dogodila na  sliènim masovnim okupljanjima.

 

 

Definitivno, Tompsonov koncert u  èetvrtak naveèer bio je najposjeæeniji i najbolji kojeg je Korèula imala u zadnjih nekoliko desetaka godina, a po sliènoj  atmosferi  može mu se samo približiti, prije par godina, na istoj pozornici održan Gibonijev koncert, ali uz upola manje publike.

 

Koncertom na kojem je  vladalo «pastoralno raspoloženje», u publici u kojoj su bili sveæenici i èasne sestre  iz korèulanskog  samostana Dominikanki, Thompson je  Korèulanima odaslao poruke ljubavi prema bližnjem, obitelji i domovini.

Popraæen frenetiènim pljeskom i oduševljenjem publike, omotane hrvatskim zastavama, karizmatièni pjevaè  odgovarao je:

«Hvala ponosna Korèulo, svaka Vam èast. Moje pjesme nisu fašistièke i nitko nam ne može zabraniti pjevati o Bogu, domovini i obitelji .Pokazali ste dostojanstvo. Hvala Vam».

Iako se šuškalo da bi jednako hvaljeni i osporavani pjevaè u mirnom gradu Marka Pola mogao izazvati buru i konflikte, Korèula mu je za razliku od Pule širom otvorila vrata i sudeæi po komentarima nakon koncerta- nije se pokajala! Koncert je ocijenjen èistom peticom.   

U prve tri pjesme na pozornicu su se popeli kumpanjoli  Viteške udruge «Kumpanjija» iz Pupnata, sa isukanim maèevima, a u samome zenitu koncerta, usred pjesme «Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira», smokvièki kumapnjol Ivan Tomašiæ  popeo se na binu zanosno mašuèi i vijoreæi veliki hrvatski kumpanjolski barjak. Thomson mu se zahvalio, rijeèima: »svaka èast Ivane Tomašiæu, tako se vijori hrvatski barjak».

 

Prema informacijama iz  korèulanske policije èije su  pojaèane snage èuvale red i mir, na koncertu nije zabilježen niti jedan ekces.

                                     

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: