Isporuka novogradnje 1211

Active ImageNakon mjesec i po dana od porinuæa, napokon je u subotu isporuèen Yvonne, 15. brod izgraðen  uk orèulanskom brodogradilištu Leda u posljednjih 5 godina. Bez obzira što je brod bio spreman za tegljenje i prije kolektivnog godišnjeg odmora, zbog tehnièkih…

Nakon mjesec i po dana od porinuæa, napokon je u subotu isporuèen Yvonne, 15. brod izgraðen u korèulanskom brodogradilištu Leda u posljednjih 5 godina.

Bez obzira što je brod bio spreman za tegljenje i prije kolektivnog godišnjeg odmora, zbog tehnièkih problema sa remorkerima se odužila isporuka. 

Novogradnja 1211 je osmi i posljednji brod iz serije Icerunner, namijenjen za prijevoz kontejnera i rasutog tereta za plovidbu sjevernim morima, dužine 90m metara, širine 12,50 m, visine 8 m, gaza 5,2m i nosivosti 3500 DWT. 

Yvonne je i novogradnja koja je napravljena sa najmanjim utroškom sati i u najkraæem vremenu, te se tako brodogradilište Leda približava brzinom i efikasnošæu gradnje modernim i tehnološki znatno opremljenijim europskim brodogradilištima.

 

{gallery}082008/1211{/gallery}

Pošalji dalje: