Dani Kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

Active ImageNa državnoj sveèanosti i smotri «Dani Kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje» koja se ove godine održala u Malome Lošinju,  Dubrovaèko neretvansku županiju predstavljale su Osnovna škola Petra Kanaveliæa Korèula – Podruèna škola Lumbarda i Srednja škola Korèula.

Na  državnoj sveèanosti i smotri «Dani Kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje» koja se ove godine održala u Malome Lošinju,  Dubrovaèko neretvansku županiju predstavljale su Osnovna škola Petra Kanaveliæa Korèula – Podruèna škola Lumbarda i Srednja škola Korèula.

Na pripremljenome štandu su uèenici iz Lumbarde Ivana Vrdoljak, Karmen Obrvan  i Mateo Marko Milina sa svojim uèiteljicama Nenom Seretinek i Jericom Matiæ u narodnim nošnjama prikazali «lumbardsku kartolinu» u rijeèi i slici.

Izložili su i  proizvode tipiène za Lumbardu – mjesto kipara, poljoprivrednika i ribara na jugoistoènome dijelu otoka Korèule.  Na štandu su uèiteljice i uèenici predstavili svoj otok i mjesto. Izložili su  peèeni kruh u obliku otoka Korèule, panoramske slike Lumbarde,  fotografije starih  poljoprivrednih i  ribarskih  alata,  listove i grane tipiènih  biljki koje uspijevaju u pijesku sunèane Lumbarde, proizvode od rogaèa, šipka, smokava itd. Njihov je štand bio vrlo posjeæen, a prolaznici su sa zadovoljstvom kušali domaæe tradicionalne proizvode s Korèule. Srednju školu Korèula predstavili  su Franica Poša,  Tajana Marukiæ i Niko Kriletiæ s nastavnicima Rinom Pošom i Antom Skokandiæem. Posjetitelje su posebno obradovale svježe, tople pršurate i recepti koje su dobili kušajuæi delicije.

 Vrlo uspjelo prezentiranje  osnovnih i srednjih škola iz svih hrvatskih županija organiziralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za odgoj i obrazovanje, te Udruga Lijepa naša.

Posebno se zahvaljujemo svim našim sponzorima i svima koji su nam poklonili svoje proizvode za sveèano predstavljanje na ovogodišnjim Danima zahvalnosti za plodove zemlje!

 

{gallery}102008/losinj{/gallery}

Pošalji dalje: