Opet otvorena otkupna stanica za PET ambalažu

otkupna stanicaNakon više od èetiri mjeseca juèer je ponovno otvorena Konzumova otkupna stanica za PET ambalažu u Streèici. Kako smo saznali od dvoje djelatnika ista æe biti otvorena svaki dan osim subote i to u vremenu od 09,00 do 13,00 sati.

Nakon više od èetiri mjeseca juèer je ponovno otvorena Konzumova otkupna stanica za PET ambalažu u Streèici. Kako smo saznali od dvoje djelatnika ista æe biti otvorena svaki dan osim subote i to u vremenu od 09,00 do 13,00 sati.

Stanica zaprima  maksimalno 500 boca po osobi i to iskljuèivo razvrstanih posebno na plastiène, staklene i aluminijske boce. Po otkupu ambalaže za istu se dobije vrijednosni bon koji se Konzumovom marketu u Korèuli zamijeni odgovarajuæim novèanim iznosom. Drago nam je da je nakon mnogih protesta Korèulana i brojnih turista, a vjerojatno i zahvaljujuæi upornom pisanju novinara u medijima o ovom korèulanskom ekološkom problemu napokon opet otvorena otkupna stanica.

Kao što je poznato zadnje dvije godine Konzum je svoju otkupnu stanicu zatvarao baš u tijeku ljeta i najveæe potrošnje PET ambalaže. To je osim plastiènim bocama prenatrpanih privatnih vrtova, garaža, konoba i dvorišta, zasigurno uzrokovalo i brojnom odbaèenom ambalažom po našim plažama, šumama, uz ceste….

Stoga uz poziv da svi skupa opet oèistimo korèulanski okoliš od ove u prirodi neuništive ambalaže i nada –  da se slièni sluèajevi i postupci našeg najveæeg trgovaèkog lanca neæe više ponoviti!

ambalaža

Pošalji dalje: