Sadnja palmi

Milan Vojinoviæ nadgleda sadnju novih palmiGradski kotar Stari grad i radnici KTD „Hober“ zapoèeli su poslove na izmjeni i sadnji palmi u poznatom drvoredu Put Svetoga Nikole gdje su ova ukrasna stabla zbog svoje ljepote…

Gradski kotar Stari grad i radnici KTD „Hober“ zapoèeli su poslove na izmjeni i sadnji palmi u poznatom drvoredu Put Svetoga Nikole gdje su ova ukrasna stabla zbog svoje ljepote i dekorativnosti stvarala dodatnu ugodu šetnje uzmorskog šetališta kroz možda najljepši dio Korèule.

 

Palme su posaðene prije više od pola stoljeæa kaže poznati korèulanski struènjak šumarstva i hortikulture dipl. ing. Milan Vojinoviæ, i zato je potrebno obnavljati drvored.  Nakon kompletnog pregleda pojedinaèna se stabla vade, nisu fizièki zdrava i manja im je moguænost daljnje prilagodbe. 

Prema rijeèima Milana Vojinoviæa, sade se palme atraktivnije vrste Washingtonia robusta,iako su približne visine kao dosadašnja brojnija vrsta Washingtonia Filifera, ove nove su nešto šire, lijepše su oku i stabilnije su, i što je najvažnije, otporne su na vjetar i hladnoæu.

 

Milan Vojinoviæ nadgleda sadnju novih palmi

Pošalji dalje: