Prvoligaš Metkoviæ gostovao pod Balonom

Prvoligaš Metkoviæ gostovao pod Balonom Prvi put u 55 godina dugoj povijesti kluba rukometaši Korèule ugostili su juèer u službenoj utakmici jednu prvoligašku ekipu. Na igralištu pod Balonom u utakmici za Kup Hrvatske sinoæ je stigla kompletna ekipa RK "Metkoviæ…

Prvi put u 55 godina dugoj povijesti kluba rukometaši Korèule ugostili su juèer u službenoj utakmici jednu prvoligašku ekipu. Na igralištu pod Balonom u utakmici za Kup Hrvatske sinoæ je stigla kompletna ekipa RK "Metkoviæ" iz Metkoviæa, trenutno drugoplasirana momèad Prve Hrvatske Premijer lige i pobijedila naše rukometaše èlanove 3.lige –jug sa 35:25 (16:14).

Pojaèani sa nekoliko starijih igraèa naši su tijekom prvog i sve do prvog dijela drugog poluvremena bili ravnopravni protivnik pruživši pritom snažan otpor favoriziranim gostima. Na poluvremenu bili su samo dva gola u minusu, a nakon odmora u nekoliko navrata imali neriješen rezultat.

Igrali su dobro i borbeno, odlièno je branio Mate Marinoviæ (12 obrana), a u napadu su indisponirane gostujuæe vratare probijali naši Šain, Todoroviæ, V. Stanišiæ

Na oduševljenje prepunih tribina u jednom trenutku èak smo i poveli (20:19), što je oèito bio signal gostima da ubace u "brzinu više". Njihovi do tada nezapaženi vratari od tog trenutka poèinju braniti, sijeva nekoliko vrhunskih kontranapada i atraktivnih poteza fizièki snažnijih i tehnièki potkovanijih gostiju.

Uz to raspucali su se i njihovi najbolji igraèi Kopljar (13 golova) i Karaèiæ (7) pa su Metkovci zaèas stekli prednost koju naši više nisu mogli dostiæi. Unatoè porazu "pokazali smo zube" renomiranom protivniku i zadovoljili prepune tribine pod Balonom.

Na ovoj se utakmici nakon više od trideset godina aktivnog igranja oprostio Zlatko Todoroviæ za što je od uprave kluba dobio prigodan poklon. Èoda se po obièaju odužio odliènom igrom i golovima. Prigodan poklon dobio je i povratnik u klubu sada trener Klaudijo Dado Bojiæ.

Naši su igrali u sastavu – Marinoviæ, Turkoviæ 1, Kosoviæ, B.Šain 9, Verazza, Jerièeviæ 1, Lozica 2, Todoroviæ 5, V.Stanišiæ 4, Sansoviæ, Poša 1, Žuvela 3, J. Stanišiæ, Èenan.

Prvoligaš Metkoviæ gostovao pod Balonom

Pošalji dalje: