Koncert Tereze Kesovije

Active ImageU petak naveèer do kasnih veèernjih sati je u 2,5 satnom koncertu u dvorani Doma kulture trajao dobrotvorni humanitarni koncert u organizaciji LIGE  PROTIV RAKA Korèula-Pelješac, Lastovo i Mljet…

U petak naveèer do kasnih veèernjih sati je u 2,5 satnom koncertu u dvorani Doma kulture trajao dobrotvorni humanitarni koncert u organizaciji LIGE  PROTIV RAKA Korèula-Pelješac, Lastovo i Mljet na kojemu je nastupila legenda Hrvatske i Europske estrade TEREZA KESOVIJA, uz nastup i Udruge PRIJATELJI ŠANSONE SPLIT, te Mješovite klape KUMPANIJA iz Vele Luke. 

Suorganizatori koncerta su bili : Francuski krug i Centar za kulturu iz Korèule. Baš na blagdan Gospe od zdravlja ovaj je koncert svima posjetiteljima dao neku nutarnju duhovnost i sigurnost uz povjerenje prema Ligi protiv raka, koja je uz svojih šest godina postojanja èinila i èini preventivne aktivnosti u borbi protiv opake bolesti. 

Kako je uvodno naglasio predsjednik Lige dr. Ante Komparak: „ U šest godina postojanja Liga je uprihodila milijun i 200 tisuæa kuna za nabavku medicinske opreme, poklonom Nede Young  mamografski aparat, nabavljen je i aparat za ultrazvuènu dijagnostiku, od svog je novca Liga dala podršku 70 tisuæa kuna Onkološkoj klinici KBC SPLIT, pomoglo se je i Zakladi Ana Rukavina, Kuæi bolesno dijete u našoj županiji, zatim 300 tisuæa kuna za uciljane preventivne preglede raka kože, dojke , štitnjaèe, unutrašnjih organa, svim  je ljekarnama na spomenutim otocima ukupno uplaæeno 160 tisuæa kuna za kupnju lijekova našim ljudima oboljelih od malignih bolesti, dok se je u svim mjestima našeg djelovanja na spomenutim otocima i poluotoku Pelješcu pomagalo i uz pomoæ poznatih i nepoznatih donatora, (zahvalio im je dr. Komparak kao i aktivistima Lige koji su radili ne pitajuæi za radno vrijeme). 

Danas kad je sve manje novaca u sve skupljem zdravstvu, ljudska je solidarnost velika u našim mjestima, preko koje smo se upoznali,povezali, sprijateljili, ojaèali. Neka ovaj koncert  koji pada u mjesecu borbe protiv malignih bolesti i uz dan Gospe od zdravlja, pobudi svijest u svima nama gdje su život i zdravlje Božji dar, ali i naša odgovornost, uz koncert koji nam poklanjaju naši glazbenici da budemo uživali u pjesmi i provedemo jednu prekrasnu glazbenu veèer koja æe pomoæi i Ligi u nastavku aktivnosti.  

Rijeèi dr. Komparka bile su iz prepune dvorane popraæene dužim aplauzom, kako i nastup spomenutih glazbenika: Mješovita klapa KUMPANIJA (predvoðena legendom klape i glazbe Janesom Vlašiæem kojemu je ovo treæi nastup u dobrotvorne svrhe Lige), iako im je tek treæa godina postojanja pred ovom je klapom lijepa buduænost, dok su  èlanovi Udruge prijatelja šansone iz Splita ovaj put Korèuli predstavili pjesme Gibonija prevedene i izvedene na francuskom jeziku. 

Legendarna Tereza Kesovija puna volje, pa i izdržljivosti unatoè godinama života, oduševila je posjetitelje, meðu njima šetala i zajedno pjevala, prièala, predstavila se je s pjesmama iz njezinih poèetaka do novih koje æe se uskoro pojaviti na dvostrukom CD. 

Autor ovog napisa, teško može išta dodati, osim napisane i iskreno milijun puta izgovorene  rijeèi HVALA.       

Active Image

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: