Tvrtki “Marmo line” koncesija za liniju preko Pelješkog kanala

Marmo lineNakon višegodišnjeg zahtjeva žitelja jugozapadnog dijela poluotoka Pelješca, Županija Dubrovaèko-neretvanska nedavno je konaèno dodijelila koncesiju za obavljanje javnog  prijevoza na brodskoj liniji  Viganj – Kuèište – Korèula i obratno.

Nakon višegodišnjeg zahtjeva žitelja jugozapadnog dijela poluotoka Pelješca, Županija Dubrovaèko-neretvanska nedavno je konaèno dodijelila koncesiju za obavljanje javnog  prijevoza na brodskoj liniji  Viganj – Kuèište – Korèula i obratno.

Nakon provedenog natjeèaja na ovoj 2,7 nautièkih milja dugoj relaciji koncesiju je za slijedeæe tri godine dobila tvrtka «Marmo Line» vlasnika Jerka i Marka Žuvele iz Žrnova i njihov brod «Marmo» kapaciteta 44 putnika.

Za zamjenski brod u istom razdoblju odreðen je brod «Arko» vlasnika Žarka Žakniæa iz Korèule, a predložena cijena putne karte je 12 kuna po vožnji. Ovu brodsku liniju županija æe subvencionirati sa 50 tisuæa kuna godišnje, a namijenjena je prvenstveno prijevozu peljeških osnovaca i srednjoškolaca koji pohaðaju školu u Korèuli, ali je mogu koristiti i ostali putnici.

U zimskom razdoblju «Marmo» æe radnim danom ploviti dva puta, a ponedjeljkom i èetvrtkom tri puta dnevno, a ploviti æe i za vrijeme školskih praznika. Unatoè tome što je ova brodska linija najstarija pomorska  pruga na našoj obali, koja uz kraæe prekide postoji još od 1915.g., ovo je prva službena koncesija koju je na istoj dobio neki brodar.

Njome bi se konaèno trebali riješiti zadnjih godina èesti problemi u uèenièkom i putnièkom prometu izmeðu mjesta jugozapadnog dijela Pelješca i grada Korèule.

Active Image

Pošalji dalje: